Petir nakon izlaznih anketa: Mislim da smo već pobijedli onog dana kada smo prikupili 5000 potpisa

Prema prvim izlaznim anketama lista Marijane Petir nije ušla u Europski parlament, ali ona poručuje da nije još ništa gotovo.

“Hvala svima koji su podržali našu listu. Četiri posto na prvu ruku je dobar rezultat jer se izlazne ankete rade u velikim gradovima, a očekujemo podršku ruralne sredine za koju smo se borili. Večer je pred nama, pričekat ćemo rezultate. Mislim da smo već pobijedli onog dana kada smo prikupili 5000 potpisa. Vjerujem da će konačni rezultati biti zadovoljavajući.”, rekla je Marijana Petir.

“Opet govorimo o maloj izlaznosti, šteta da se u kampanji nisu komunicirale europske teme. Kampanja je bila dosta negativna, a to me žalosti jer ima još puno stvari koje se mogu napraviti za Hrvatsku na europskoj razini. Opet su ovi izbori ispali uvertira za parlamentarne izbore”, smatra Petir.

Kaže kako se iz izlaznih anketa može isčitati jedno nezadovoljstvo vladajućom strukturom te da moraju mijenjati smjer ili će u protivnom rasti političke opcije koje nisu pretjerano konstruktivne. “Mislim da u politici moramo biti konstruktivni”, zaključila je.

Nove izlazne ankete mijenjaju osvojene mandate, evo tko po podacima od 19:50 sati ispada iz EP-a

Facebook Komentari