Emotivni Bernardić brisao suze: Ovo je naš zajednički uspjeh, uspjeh ujedinjenog SDP-a

Skandiranje “SDP, SDP” dočekalo je šefa stranke Davora Bernardića koji je nakon objave prvih privremenih rezultata izbora bio jako emotivan, a u jednom trenutku je i brisao suze.

“Dragi prijatelji, hvala vam svima, hvala vam od srca”, rekao je Bernardić zahvaljujući poimence kandidatima i dijeleći “petice” i poljupce.

Velikim aplauzom ispraćena su imena svih kandidata, a najburnije je dočekano ime Ranka Ostojića.

“Ovo je naš zajednički uspjeh, uspjeh ujedinjenog SDP-a”, poručio je Bernardić dodajući kako je SDP obavio izvrstan posao zadnjih 40-ak dana i pokazao odgovonost i odlučivao o sudbini zemlje u EU-u.

“Puno je još posla pred nama, ali ovo što smo napravili danas je najava toliko potrebnih promjena u Hrvatskoj. Neću i ne smijem zaboraviti kome pripadaju zasluge za ovaj rezultat. Pripadaju vama, vi ste se izborili i niste to napravili samo zbog dobrog rezultata na izborima. Napravili ste to jer ste svjesni trenutka u kojem se nalazi naša zemlja”, kaže Bernardić.

“Najavljujem da nećemo odustati od naše borbe za povećanje plaća i mirovina jer grđani naše zemlje zaslužuju živjeti normalno. Svjesni smo da već sutra, nažalost, dva autobusa naših ljudi napušta zemlju. Put prema boljem će biti težak, no mi vjerujemo u vas, našu zemlju, naše građane i nećemo odustati od ravnopravne Hrvatske za sve. U ravnopravnoj Hrvatskoj svako ima šansu za uspjeh, svako u našojzemlji zaslužuje uspjeti. Za nas u SDP-u jedino je bitno jesi li čovjek. U takvu Hrvatsku vjerujemo i zato nastavljamo našu borbu”, rekao je Bernardić dodajući da su građani na ovim izborima poslali jasnu poruku kakvu Hrvatsku žele.

“Nastavljamo borbu kako mi u SDP-u to znamo, razumom, srcem. Srcem do promjena, srcem do promjene, to je SDP”, rekao je Bernardić, a te njegove riječi članstvo je ispratilo burnim odobravanjem.

“Ovaj rezultat nas ohrabruje da ćemo uspjeti napraviti promjene. Na političkoj sceni nakon izbora vidim snagu za promjene na čelu s SDP-om. Hrvatska se može promijeniti. Pozivam vas da zajedno, rame uz rame, nastavimo borbu za ravnopravnu Hrvatsku”, poručio je šef SDP-a

“Još nam fali 0,2 posto za četvrtog pa ćemo onda bit još zadovoljniji”, komentirao je Arsen Bauk prve neslužbene rezultate. “Ostvarili smo rezultat koji smo planirali. Povećali smo našu prisutnos u EP-u u odnosu na zadnji mandat i pokazali tko je stožerna stranka ljevice.”, zaključio je.

Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk izjavio je u nedjelju da je, prema neslužbenim informacijama o rezultatima izbora, SDP najjača stranka u Zagrebu i većini županijskih središta, čime je pokazao da je “nepoderiv”.

“U projekcijama koje smo zacrtali prije izbora u broju mandata i glasova, to je otprilike ono što smo očekivali Prema informacijama koje imam, SDP je najjača stranka u Zagrebu i u nizu gradova, odnosno, u većini županijskih središta, što je ohrabrujuće”, kazao je Bauk dodavši kako je “SDP pokazao da je nepoderiv”.

Govorimo o relativnoj pobjedi, što je s obzirom na malu razliku od negdje 5 posto na razini države i očekivano. SDP je bio, ostao i bit će stožerna stranka ljevice i moja je želja da glasači, koji su ovaj put eksperimentirali, sljedeći put ne eksperimentiraju, poručio je Bauk.

Posljednji na SDP-ovoj izbornoj listi Ranko Ostojić ocijenio je da je SDP ne samo ostvario cilj nego je vrlo blizu HDZ-u, što je najvažnije.

“Duboko vjerujem da je ovaj prvi korak dobar za SDP i da će uspjeh svake moje kolegice i kolege biti i moj uspjeh, uspjeh SDP-a i za sve one koji su nam dali povjerenje i priliku da u idućim utakmicama možemo pokazati bolji rezultat“, izjavio je Ostojić nakon objave druge izlazne ankete.

Upitan tko će biti treći SDP-ov eurozastupnik, osim Tonina Picule i Biljane Borzan, odgovorio je da u ovom trenutku nema potrebe kalkulirati o tome. “Svi smo djelovali kao tim, nastojali smo postići maksimum u interesu SDP-a. Da kao zadnji budem treći koji ulazi u Europski parlament, to bi bilo ravno čudu”, kazao je, prenosi N1.

Novi rezultati: Situacija u mandatima se promijenila, u SDP-u slave

Facebook Komentari