VIDEO Prosvjednice koje su se ispriječile Hodu za život odvela je policija

Kolonu Hoda za život, koja je krenula sa Zrinjevca, u Praškoj ulici blokirala je skupina prosvjednica koje su sjele na pločnik.

Prosvjednice koje su se ispriječile koloni odvela je policija.

Kolona Hoda za život stajala je tridesetak metara dalje i čekala da policija odvede sve prosvjednice, javlja N1.

Na Hodu za život u Zagrebu prema procjenama policije sudjeluje oko 5 tisuća ljudi. U Splitu je povorka privukla između 1.500 i 2 tisuće ljudi dok se u Zadru okupilo 2 tisuće ljudi.

Na ulazima zgrada u Praškoj ulici stoje ”osmrtnice” s natpisom “Vječna uspomena i sjećanje na žene preminule zbog liječničkog priziva savjesti i obavljanja pobačaja u nesigurnim uvjetima. Za njih nitko ne hoda”, kao i u Zadru. Dio njih su potrgane ili išarane natpisima poput “Nalijepi sebi na glavu”.

“Četiri tjedna od začeća ima oči, uši, nos…”, “Otkucaji srca djeteta čuju se 21. dan od začeća. Majka tada još ne zna za trudnoću”, “7 tjedana od začeća zijeva”, “Najugroženija manjina u Hrvatskoj nerođena djeca”, tek su neke od poruka na transparentima.

Neslužbeno od policije dnevnik.hr doznaje kako se u Splitu okupilo između 1500 i 2000 ljudi, dok u Zadru za život hoda oko 1500 ljudi. U oba grada nije bilo potrebe za intervencijom policije.

Marko Perković Thompson, koji će nastupati u Zagrebu za Hod za život, na svom Facebooku profilu je objavio svoju fotografiju iz povorke.

Facebook Komentari