FOTO Tisuće na ‘Danu mladosti u Kumrovcu’, pjevala se ‘Internacionala’, neki nose zastavu SFRJ; Mesić udario po Hodu za život

Foto: vijesti.hr

Foto: Hrvoje Škreb

U Kumrovcu se u subotu održava održava skup “Dan mladosti – radosti” u čast rođendana Josipa Broza Tita.

Skup je počeo intoniranjem himne Republike Hrvatske i – “Internacionalom”.

Nastupa i Kulturno-umjetničko društvo iz Zaboka, a prigodni govor održao je Jovan Vejnović, predsjednik Saveza društava Josip Broz Tito.

Jedan od govornika na proslavi je i bivši predsjednik RH Stjepan Mesić.

Bivši predsjednik komentirao je i Hod za život.

“Ja sam za slobodu, a taj hod je protiv slobode”, rekao je.

Na proslavi Dana mladosti i radosti koja se 15. put zaredom održava u Kumrovcu ove je godine došlo više ljudi nego ikad prije, organizatori procjenjuju da će ih biti čak 15.000, dok ih je prijašnjih godina bilo najviše 10.000. Jednako kao i prijašnjih godina, zabranjeno je isključivo isticanje jugoslavenske zastave i odora JNA, dok se svi ostali komunistički simboli, uključujući i hrvatsku trobojnicu s petokrakom, slobodno mogu isticati.

Ipak, nekolicina posjetitelja nosi i zastavu SFRJ, no policija ih mirno promatra i skup prolazi bez incidenata, a organizatori vjeruju da će tako biti i do kraja dana, javlja Jutarnji list.

Već od jutra su se puštale partizanske i jugoslavenske domoljubne pjesme, a Kumrovcem, kao i prijašnjih godina, šeće glumac u maršalovoj uniformi, puši cigaru i pozira kao drug Tito s oduševljenim turistima, prenose vijesti.hr.

Mesić o balu vampira u Kumrovcu: Ono što je najslavnije u našoj povijesti zanemarujemo

Facebook Komentari