Tek nakon tragične pogibije djevojčice u Blatu postavljeni uspornici: Stanovnici prosvjeduju

Nakon teške prometne nesreće koja se u četvrtak navečer dogodila u zagrebačkom naselju Blato, a u kojoj je poginula sedmogodišnja djevojčica, od 19 sati stanovnici su blokirali promet na Karlovačkoj cesti gdje se i dogodila ova teška nesreća. Istovremeno, održava se i bdjenje za poginulu djevojčicu.

Tamo je i reporterka RTL-a Matea Damjanović koja se uživo javila u RTL Danas.

Razgovarala je s jednom stanovnicom ovog zagrebačkog kvarta.

“Kao prvo, okupili smo se zato jer je to moglo biti bilo čije dijete. Institucije ne rade svoj posao dok se ne desi tragedija. A ovo je velika tragedija”, kazala je za RTL Danas Ana Bačura Vračerić i dodala:

“Već mjesecima se šalju dopisi i zamolbe i mailovi. Na sve moguće adrese. Dobili smo odbijenice s obrazloženjem da je sigurnost prometa u Blatu u redu”, kazala je i dodala da prometne nesreće na ovom dijelu nisu rijetkost, nego svakodnevica.

Odgovor iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet
Na upit RTL-a, budući da mještani tvrde da su nedavno potpisali peticiju kojom traže vraćanje uspornika, da nam objasne zašto uspornici nisu vraćeni nakon rekonstrukcije Karlovačke ceste, odgovorili su iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

Njihov odgovor prenosimo u cijelosti:

“Obavještavamo Vas da je Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet po saznanju o prometnoj nesreći žurno izvršio očevid na Karlovačkoj cesti te su u koordinaciji s MUP, PUZ, Policijskom upravom zagrebačkom postavljene umjetne izbočine.

Zahtjev koji smo dobili od Vijeća mjesnog odbora Blato, posredstvom Ureda za mjesnu samoupravu iz veljače ove godine u kojem je traženo frezanje asfalta, dodatna signalizacija, smanjenje brzine i tri lokacije za izbočine u Karlovačkoj cesti nije sadržavao lokaciju na kojoj se dogodila nesreća izazvana očito zbog neprilagođene brzine.

Nažalost, tragedija u Blatu, na Karlovačkoj cesti dogodila se unatoč postavljenoj zakonski važećoj prometnoj regulaciji sa ograničenjem brzine na 40 km/h te propisno uspostavljenim i obilježenim pješačkim prijelazom.”

Da podsjetimo, na Karlovačkoj cesti u zagrebačkom naselju Blato u četvrtak u 21.10 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je poginula sedmogodišnja djevojčica.

Dijete je s tatom prelazilo cestu preko pješačkog prijelaza u blizni njihove obiteljske kuće kada je na njega naletio BMW krapinskih registracijskih oznaka.

Nesretni otac je za RTL prepričao što se dogodilo kobne večeri.

“Mi smo stajali ovdje, na zebri. Rekao sam curama da čekaju jer auti jure i ne vidi se dobro iza zavoja. Velim im: ‘Ne vidim i ne čujem nikoga. Možemo’. Moja Greta da će krenuti, a on je dojurio s oko 100 na sat. Vidio sam da je pod utjecajem alkohola, ali nije kočio. Siroticu je odbacio skroz do stupa”, kroz suze je ispričao neutješni otac.

“Što da kažem? Znači, mora jedan mali ljudski život otići, koji je tek počeo živjeti, da bi se netko trgnuo iz svoje fotelje i rekao: ‘idemo ljudima omogućiti da djeca mogu normalno ići u školu. Zar je ovo put za djecu da idu prema autobusu ili dućanu?”, zapitao se.

U petak poslijepodne na mjestu tragedije počelo je postavljanje novih uspornika, piše RTL.

Tuga u Blatu: Otac, sestrica i mještani pale lampaše za curicu koju je na pješačkom pokosio BMW

Facebook Komentari