Predsjednica primila predstavnike “Hoda za život”

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović primila je na Pantovčaku predstavnike inicijative Hod za život.

Predstavnici inicijative s predsjednicom su održali sastanak dan uoči Hoda za život, koji se održava sutra, na dan izborne šutnje.

“Predsjednica je saslušala naše planove, prijedloge, kako osigurati zaštitu života od početka, odnosno začeća do prirodne smrti, kako trudnicama i mladim majkama i obiteljima osigurati podršku. Drago nam je da nas je primila”, rekli su iz organizacije, javlja N1.

Upitani podržava li predsjednica Hod za život, kazali su da ne znaju, nego da su s predsjednicom razgovarali o organizaciji. “Jako nam je važno da ona bude upućena u to što mislimo da je zabrinjavajuće pitanje u Hrvatskoj, važno nam je da čuje, jer je ona naša predsjednica”, rekli su.

Okupljanje sudionika Hoda za život započinje u subotu, 25.5., u 10 sati na Zrinjevcu u Zagrebu.

Podsjetimo, predsjednica je u intervjuu RTL-u Danas krajem 2016. godine kazala da smatra da ženama treba ostaviti pravo da odluče hoće li zadržati trudnoću ili ne, jer zabrana ništa ne rješava.

“Moj osobni stav o pobačaju je poznat, međutim ne možemo dopustiti da nam osobni stavovi budu ispred državnih i društvenih interesa. Činjenica jest da zabrana ne rješava ništa. Moj je stav da prije svega treba posvetiti pozornost edukaciji zaštite od neželjene trudnoće”, rekla je Grabar-Kitarović, piše N1.

Na zagrebačkom Hodu za život u subotu pjevat će Marko Perković Thompson

Facebook Komentari