Djedica koji je likvidirao navodnog provalnika na kućnom pragu, a policija je mislila da je u bijegu, pronađen je – mrtav

Policijski očevid u kući Mirka Kulića, 83-godišnjeg okrivljenika za ubojstvo 25-godišnjeg provalnika Tihomira Martiškovića još uvijek je u tijeku.

Kulić je u kući pronađen mrtav, no zasad KAportal nema informaciju je li se radi o prirodnoj, nasilnoj smrti ili možda samoubojstvu.

Mirko Kulić (83), djedica ubojica koji je bio optužen za ubojstvo Tihomira Martiškovića (25) Donjim Stativama pronađen je rano jutros mrtav u njegovoj kući, istoj onoj gdje je 17. lipnja na kućnom pragu iz PAP-ovke ubio mladića za kojeg je smatrao da je provalnik.

Jučer smo pisali da je za njim raspisana tjeralica jer je prestao poštivati mjere opreza redovnog javljanja u policijsku postaju u PP Duga Resa, a koje su mu određene umjesto pritvora. Mislilo se da je pobjegao u inozemstvo jer nije imao hrvatske dokumente već je bio njemački državljanin porijeklom iz BiH.

Jutarnji list navodi da ga optužnica tereti za dva kaznena djela – ubojstvo mladića od 17. lipnja prošle godine za kojeg je mislio da će ga opljačkati te za nedozvoljeno držanje oružja.

Mirko je u lipnju uhićen i predan pritvorskom nadzorniku, a potom, nakon što je prenoćio u policiji i ispitan i u Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu koje je od suca istrage za njega zatražilo istražni zatvor zbog opasnosti od bijega – pušten. Sudac istrage, naime, zahtjevu nije udovoljio smatrajući tu mjeru prestrogom te ga je odlučio pustiti na slobodu, odredivši mu tek mjere opreza obaveznog javljanja u Policijsku postaju Duga Resa jednom mjesečno, piše KAportal.hr.

Facebook Komentari