VIDEO Sindikati napuštaju GSV i traže smjenu Pavića

Nezavisni hrvatski sindikati, Savez samostalnih sindikata i Matica hrvatskih sindikata na konferenciji za novinare u Zagrebu obratili su se povodom dvije teme – raskidanja sporazuma o GSV-u te zahtjeva za smjenom ministra rada i mirovinskog sustava Marka Pavića. Vezano za to podijelili su i dopis koji je upućen na kabinet premijera Plenkovića.

– U njemu se vrlo jasno traži od predsjednika Vlade da razriješi ministra Pavića fotelje ministra rada i mirovinskog sustava radi toga što je varao narod, i što je pritom zloupotrijebio i narodna sredstva, sredstva državnog proračuna za antikampanju protiv ove inicijative “67 je previše” – rekao je Krešimir Sever.

Vilim Ribić rekao je da je mirovinski sustav onaj koji traži kompetentnoga čovjeka na njegovom čelu, a to po njima nije bio ni SDP-ov ministar Mirando Mrsić. Ista je, kaže Ribić, situacija i sada. Njegovu ostavku, dodao je, tražili su da pošalju poruku hrvatskoj javnosti.

Mladen Novosel rekao je da je ministar Pavić kompromitirao socijalni dijalog u RH te da ga tri sindikalne središnjice s njim više ne mogu voditi.

Govorili su i o daljnjim potezima u vezi s referendumskom inicijativom “67 je previše”. Konferenciju za novinare sindikata pogledajte ovdje:

Facebook Komentari