Terenske aktivnosti u Zagrebačkoj županiji: Ministarstvo traži masovne grobnice žrtva Drugog svjetskog rata i poraća

Uprava za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja provela je terenske izvide i snimanje lokacija iz zraka te probna iskapanja
Temeljem Zakona o istraživanju, uređenju i održavanju vojnih groblja, groblja žrtava Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja te prikupljenih vlastitih saznanja, od 9. do 21. svibnja 2019. godine, Uprava za zatočene i nestale provela je terenske aktivnosti probnog iskapanja na lokacijama „Šiljakovačka Dubrava“, grad Velika Gorica i „Kod mjesta Podvornica“, općina Kravarsko u Zagrebačkoj županiji.

Tijekom terenskih aktivnosti probnim iskapanjima pregledan je veliki dio terena, međutim posmrtni ostaci nisu pronađeni.

Obavljen je i niz terenskih izvida i snimanja iz zraka lokacija za koje postoje saznanja kako se radi o mogućim mjestima masovnih grobnica žrtva Drugog svjetskog rata i poraća.

Uprava za zatočene i nestale nastavlja prikupljanje i obradu saznanja i analizu postojećih. O planiranim aktivnostima, pravovremeno ćemo obavijestiti javnost, kažu u ministarstvu.

Facebook Komentari