Petir: Ja svoj obraz neću prodati, ne želim da se srame oni koji su me podržali

Marijana Petir bila je gošća N1 studija uživo u kojemu je pozvala sve one kojima je stalo da pokažu da Hrvatska ide u boljem smjeru da podrže njenu listu na europskim izborima.

Petir kaže da uglavnom dobiva pozitivne povratne informacije, da je građani podržavaju, prilaze joj i hvale njen dosadašnji rad u EP-u.

“Smatram da sam doista osvijestila da se u EP-u može raditi u interesu Hrvatske”, kaže Petir.

Što se tiče ponude HDZ-a da uđe u stranku prije izbora i da bude kandidatkinja na listi HDZ-a, Petir kaže kako to nije bila opcija jer, iako joj je premijer čestitao na rezultatima, osjećala je nakon njegove ponude da smatra kako to ništa ne vrijedi bez stranačke iskaznice.

“Političko vodstvo HDZ-a nije desni centar. To naravno odvraća stranku od onih ideja zbog kojih su ljudi ušli u HDZ. Ovo što Vlada pokazuje, a HDZ je vodeća stranka u toj Vladi, sigurno nije desni centar”, kaže Petir.

Hoće li joj biti žao što je odbila ponudu HDZ-a ako ne dobije novi mandat u EP-u?

“Ne. Ja politiku smatram pozivom. Smatram da je politika borba za opće dobro i žao mi je što neki političari to ne shvaćaju tako. Mene su moji naučili da domovina, vjera i obraz nisu na prodaju. Ja svoj obraz nikad neću prodati. Ne želim da me se srame moji i oni koji su mi dali podršku”, kaže.

U subotu će, kaže, kao i svake godine, sudjelovati na Hodu za život.

Što se tiče kampanje, nisu, kaže, prevladavale europske teme.

Share This Article