Novi zaplet oko Brexita: Britanska premijerka mogla bi objaviti da odlazi, pišu ugledni mediji

Novi zaplet oko Brexita, očekuje se da će britanska premijerka Theresa May sutra objaviti da odlazi, pišu ugledni mediji.

Izvor iz 1922 Odbora konzervativaca izjavio je, prenosi The Guardian, kako je izvršna vlast sinoć glasovala o tome hoće li dopustiti glasanje o povjerenju koje bi moglo zbaciti Teresu May iz premijerskog mandata. Glasovi su sada zapečaćeni u omotnici i bit će otvoreni samo ako May ne podnese ostavku do 10. lipnja.

Bilo je nagađanja da bi May mogla objaviti svoju ostavku već ovog petka, 24. svibnja, kada će se sastati sa Sir Grahamom Bradyjem, predsjednikom 1922 Odbora, prenosi BBC.

Odbor iz 1922., poznat i pod nazivom “22”, je odbor svih konzervativnih zastupnika koji su se sastajali jednom tjedno. Njegovog predsjedavajućeg, obično senior zastupnika, biraju članovi odbora i ima značajan utjecaj unutar parlamentarne stranke.

Unatoč nazivu, Odbor iz 1922. u stvari je osnovan u travnju 1923. godine na inicijativu novih konzervativnih zastupnika izabranih na Općim izborima 1922. kako bi se olakšala suradnja unutar stranke.

Facebook Komentari