VIDEO Incident nakon finala Kupa: Sudac krenuo u obračun s pionirom Hajduka; Reakcije iz Splita su žestoke

Pioniri Hajduka ovog su utorka poraženi u finalu Kupa od Osijeka rezultatom 3:2, a nakon utakmice Splićani su bili bijesni na suđenje glavnog suca Ante Čuljka i njegovih pomoćnika.

Nakon utakmice došlo je do puno ružnih riječi, pri čemu je jedan igrač splitskog kluba očito pretjerao i izazvao burnu reakciju suca, koji se vratio iz tunela.

Hajdukov trener koji je smirivao svojeg igrača je stao između njega i suca koji se zaletio i ljutito prstom upirao u igrača koji mu je očito svašta izgovorio. Reakcija obojice aktera je za svaku osudu, a posebno suca koji je stariji, zreliji i iskusniji, te bi trebao znati kontrolirati emocije, piše gol.hr.

Hajduk poslao priopćenje za javnost

Iz Hajduka su nakon kontroverzne utakmice i događaja koji su uslijedili nakon nje poslali priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

“Još jednom, po tko zna koji put, cjelokupna hrvatska javnost imala je priliku u izravnom televizijskom prijenosu svjedočiti zbog čega HNK Hajduk inzistira na sustavnim i korjenitim promjenama u sudačkoj organizaciji.

Na žalost, ovaj put dužni smo reagirati zbog utakmice finala Hrvatskog kupa za pionire u kojoj je Hajduk rezultatom 3:2 poražen od Osijeka. U navedenom susretu sudac Ante Čuljak iz Zagreba podijelio je ukupno 11 žutih kartona pri tom neopravdano isključivši dva Hajdukova igrača.

Pitamo odgovorne u sudačkoj organizaciji kakva je to poruka djeci, našim najmlađima, onima koji predstavljaju budućnost hrvatskog nogometa i društva. Je li to taj pravedniji nogometni sustav i poštenije društvo za kojeg se borimo? Ili upravo suprotno? Želite li im na ovaj način poručiti da od malih nogu moraju navikavati na ono što je postala gotovo uobičajena slika na hrvatskim nogometnim terenima? A to je slika ne samo o nepravdi u seniorskom nogometu, već smo u posljednje vrijeme često svjedoci potpuno besmislenih situacija i odluka u susretima svih mlađih uzrasnih kategorija.

Dječje suze nakon pretrpljene nepravde obveza su nam, poticaj i odgovornost da se još jače borimo i nastavimo putem kojim smo krenuli.

HNK Hajduk Split.”

Spomenimo samo da je navijačka skupina Torcida pozvala navijače da dostojanstveno dočekaju juniore Hajduka, te HNS-u poželila smrt, piše gol.hr.

“Ne opraštamo suce naše djece”, glasi poruka Torcide koja je pripremila doček pionirima Hajduka na Poljudu.

Facebook Komentari