Milijan Brkić se oglasio, pozvao se na Franju Tuđmana i njegovu znakovitu izjavu

Potpredsjednik Sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić oglasio se povodom 27. obljetnice punopravnog članstva Hrvatske u UN-u.

[ UZ 27. GODIŠNJICU ČLANSTVA RH U UN-u, IMAMO SVOJU HRVATSKU I ZNAT ĆEMO JE SAČUVATI ]

Hrvatska je na današnji dan 1992. godine primljena u punopravno članstvo Ujedinjenih naroda i bio je to velik uspjeh naše Republike koja je u kratkom vremenu na najvišem mjestu dobila potvrdu svoje državnosti i međunarodni legitimitet.

“Današnjim danom Hrvatska je zadobila svoj međunarodni legitimitet. Njezina zastava, koja je svetost svakom hrvatskom čovjeku, jer je zbog nje bio osuđivan i proganjan u tuđinu, vijorit će se odsada slobodno pred zgradom UN- a, i svuda po svijetu, s posvetom i međunarodnoga priznanja,” rekao je u svom govoru prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman u prigodi primanja RH u članstvo UN-a 22. svibnja 1992. u New Yorku.

“Ulaz kojim prolazimo u dvoranu glavne skupštine Ujedinjenih naroda napravljen je od mramora s hrvatskog otoka Brača. U mojoj se domovini taj kamen smatra simbolom hrvatske opstojnosti. U njemu su se ogledali, tijekom mnogih stoljeća, svojim umjetničkim dijelima, najveći hrvatski kipari, a među njima i Antun Augustinčić čija se konjanička figura, “Spomenik mira”, nalazi u parku iza ove iste palače Ujedinjenih naroda,” naglasio je Tuđman u govoru.

Prvi hrvatski predsjednik je simbol i dokaz da Hrvatska može biti pobjednik i u najtežim okolnostima. Uz veliko HVALA, hrvatski narod i hrvatski branitelji uvijek će pamtiti sve što je učinio za naš opstanak i opstojnost hrvatske drźave koju su naši djedovi stoljećima sanjali.

“Imamo svoju Hrvatsku i znat ćemo je sačuvati,” govorio je predsjednik Tuđman i to je naša obveza i svetinja, uz Božju pomoć nastaviti i slijediti njegov put ??????

Facebook Komentari