Još jedno užasno zlostavljanje životinja: Vezan za ogradu da se ne može osloboditi, pronašao ga radnik…

U srijedu poslijepodne objavljen je apel ANIMALEXA – Udruge za pravnu zaštitu životinja na njihovoj službenoj Facebook stranici kako bi ponovno pomogli policiji u otkrivanju identiteta počinitelja zločina. Riječ je o još jednom slučaju zlostavljanja pasa, ovoga puta u Slavonskom Brodu.

Prema fotografijama, moguće je da je riječ o pasmini haski.

“Još jedan pas vezan za ogradu na način da se ne može osloboditi, na mjestu na kojem ga je gotovo nemoguće uočiti, u krugu Đure Đakovića, blizu firme Elektromont. Pokušale smo očitati čip, ali nismo uspjele”, objavila je na Facebook stranici Udruge stanovnica Slavonskog Broda te dodala:

“Psa je pronašao radnik i očito je da se radi o vlasničkom psu. Tamo je sigurno više od dva tjedna jer je već u raspadajućem stanju.”

Udruga ANIMALEX podsjeća na članak 205. Kaznenog zakona i obvezu prijave ovakvog slučaja policiji:

Ubijanje ili mučenje životinja

(1)Tko usmrti životinju bez opravdanog razloga ili je teško zlostavlja, nanosi joj nepotrebne boli ili je izlaže nepotrebnim patnjama, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine.

(2)Tko kazneno djelo iz stavka 1. ovoga članka počini iz koristoljublja, kaznit će se kaznom zatvora do dvije godine.

(3)Tko iz nehaja uskratom hrane ili vode ili na drugi način izloži životinju tegobnom stanju kroz dulje vrijeme, kaznit će se kaznom zatvora do šest mjeseci.

(4)Životinja iz ovoga članka oduzet će se.

Facebook Komentari