Policija objavila detalje noćne pucnjave u Dugavama i kako je uhićen napadač

Policija je objavila detalje pucnjave u zagrebačkom naselju Dugave u Zagrebu. Do pucnjave je došlo u ponedjeljak u 21:50 sati. 40-godišnjak se kretao nogostupom u Čalogovićevoj ulici kada je u njegovom pravcu iz vatrenog oružja 26-godišnjak ispalio više hitaca.

Nakon toga oštećeni je ostao u Čalogovićevoj ulici dok je osumnjičeni počeo bježati prema Vatikanskoj ulici. Da se nešto događa uočili su dvojica policijskih službenika koji su se zatekli u blizini, a koji su bili van službe i u civilu.

Oni su s namjerom uhićenja počinitelja potrčali za njim Vatikanskom ulicom, u isto vrijeme izdali naredbu da se zaustavi, na što se on oglušio i u bijegu odbacio vatreno oružje.

Odmah potom uspjeli su ga sustići na zelenog površini gdje je on nastavio s otporom te su ga u daljnjem bijegu spriječili tjelesnom snagom, o svemu obavijestili kolege na 192, a koji su odmah po dolasku nad osumnjičenikom uporabili sredstva prisile, odnosno sredstva za vezivanje s ciljem svladavanja daljnjeg otpora.

Osumnjičeni je doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje, vatreno oružje pronađeno je na mjestu događaja, a ozlijeđenom je liječnička pomoć pružena u KBC Zagreb, priopćila je PU Zagrebačka.

Facebook Komentari