Kolakušić objavio datum kad daje otkaz na sudu

Ad

Mislav Kolakušić, sudac Trgovačkog suda u Zagrebu i nositelj nezavisne liste na izborima za Europski parlament, gostovao je u N1 studiju uživo i komentirao kraj svoje sudačke karijere.

Kolakušić je za N1 studio uživo rekao kad će prestati biti sudac.

“Ustav Republike Hrvatske svim sucima jamči da do 70. godine ne mogu biti razriješeni svoje dužnosti, osim u stegovnom postupku. Zakoni Republike Hrvatske su iznimno jasni, Zakon o izboru zastupnika u Europski parlament kaže da se sudac može kandidirati i da dužnost prestaje danom izbora za Europski parlament. S obzirom da sam ja unutar pravosuđa u svih 20 godina pokušao sve učiniti da zaštitim imovinu građana Republike Hrvatske, podnosio sam kaznene prijave USKOK-u gdje i malo dijete vidi da se radi o kaznenom djelu, sve to rezultiralo je apsolutno ničim. Nadao sam se da će se građani osvijestiti, nažalost ni to se nije dogodilo. Jedini način je da dođe do promjene vlasti. Da bi došlo do promjene vlasti, morate se kandidirati. Moja politička karijera će i započeti kad me građani izaberu u Europski parlament. Međutim, s obzirom da sam ja u pravosuđu uistinu došao do kraja, svi moji pokušaji su nažalost bili bezuspješni, ja sam donio čvrstu odluku, na ove izbore ću izaći kao običan građanin. Podnosim Državnim sudbenom vijeću zahtjev za razrješenje s petkom, 24. svibnja. Ne želim da nijedan građanin kaže da smo svi tu radi fotelja, rekao je Kolakušić.

“Želim naglasiti, sudačka fotelja je jedna od najboljih fotelja u RH i ja je se spremno odričem i dajem svoju sudbinu u ruke hrvatskih građana”, rekao je Kolakušić.

Kolakušić je, podsjetimo, još 10. travnja na N1 televiziji najavio kraj sudačke karijere:

“Ja sam završio svoju karijeru, želim da me građani pošalju u Europski parlament. Kad me izaberu, isti dan kreće kampanja za predsjedničke izbore, a onda kampanja za parlamentarne izbore koji su najvažniji jer se na njima mogu promijeniti stvari u zemlji.”

“Prestajem s funkcijom s danom kada stupim na dužnost u EU parlamentu. Političar je isključivo ona osoba koja obnaša političku funkciju, sve ostalo je pravo govora, a ne vršenje političke dužnosti. Političku dužnost možete vršiti jedino ako za to dobijete mandat”, rekao je Kolakušić.

Facebook Komentari