Kći hrvatske predsjednice među najboljima na svijetu: Katarina Kitarović postaje studentica Harvarda

Katarina Kitarović, kćer hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, od jeseni je nova studentica Harvarda. U generaciji s Katarinom Kitarović je i kćer donedavnog predsjednika Hrvatske liječničke komore Trpimira Goluže, Eva.

Kako doznaje RTL, Katarina Kitarović, primljena je na četiri najveća svjetska sveučilišta na koja je aplicirala, a S.A.T. test riješila je među najboljim studentima na svijetu.

Za 18-godišnju Katarinu Kitarović rijetko smo čuli u mandatu predsjednice. Bila je to njena želja ali i njenih roditelja, no nije prošlo neopaženo da je Katarina Kitarović postizala vrhunske rezultate kao klizačica. “Ona je privatna osoba, ne želi da se o njoj piše kao o kćeri predsjednice”, reći će nam svi koji je znaju.

A zašto i bi – jer osim što je vrhunska sportašica, Katarina, učenica 4. razreda Međunarodnog IB programa XV. Gimnazije u Zagrebu (MIOC) svojim je učeničkim uspjesima daleko nadmašila svoje vršnjake – ima izvrsne ocjene, a pohađa i posebne mentorske programe matematike i spisateljstva.

18-godišnjoj Katarini ponuđene su stipendije na svim sveučilištima, a nakon studija planira se vratiti u Hrvatsku. Službena objava na Harvardu bit će 1. lipnja, piše RTL.

Facebook Komentari