Evo koliko su do sada u kampanji potrošili HDZ, SDP, Milan Bandić …

U ponoć 18. lipnja istekao je rok u kojemu su svi sudionici izbora za Europski parlament trebali Državnom izbornom povjerenstvu dostaviti prva izvješća o financiranju promidžbe. Izvješća su objavljena na stranicama DIP-a.

Dio njih izvješća je dostavio ranije, a od ponedjeljka su na stranicama DIP-a dostupna izvješća za sve sudionike EU izbora 26. svibnja.

HDZ je izvijestio da je na izbornu promidžbu dosad potrošio milijun i 469 tisuća kuna. SDP je potrošio gotovo 2,6 milijuna kuna. Milan Bandić obavijestio je da je na reklamiranje potrošio 958 tisuća, Most 653 tisuće, Živi zid 315 tisuća kuna, a Pametno 208 tisuća.

Zelena lista potrošila je 96 tisuća, Bruna Esih prijavila je 74 tisuće kuna, HSLS gotovo 77 tisuća, platforma Možemo! oko 52 tisuće kuna.

Zagorska stranka za Zagreb prijavila je da je potrošila ni više ni manje nego jednu kunu, i to za ostale nespomenute usluge i ostale nespomenute rashode poslovanja, i to za prvog na listi Ljubomira Puljića.

Demokratski savez Srba, Stranka hrvatskog zajedništva, Hrvatska demokratska stranka, Autohtona hrvatska stranka prava i Slobodna Hrvatska nisu uložili ni lipe.

Neke su stranke već objavile izvješća.

Stranke izvješća više ne moraju objavljivati na svojim mrežnim stranicama, pa su sva dostupna na stranicama Državnog izbornog povjerenstva.

Izvješća za cijelu kampanju, koja je počela 10. travnja i traje do ponoći, 24. svibnja, sudionici moraju dostaviti do 25. lipnja.

Izbornim sudionicima koji zaborave na rokove ili na propisani način ne dostave izvješća, može se obustaviti isplata naknade troškova izborne promidžbe.

Na izborima za Europski parlament sudjeluju 33 liste, dvije nezavisne te 31 stranačka, te 396 kandidata između kojih će se izabrati 12 hrvatskih zastupnika, prenosi dnevnik.hr.

Facebook Komentari