Policijski big brother: Kamere snimaju, stižu velike kazne – Gdje će čovjek zaraditi 15 tisuća kuna u 60 dana? Pa ići će u zatvor, što će

Više ne pomaže blicanje drugim vozačima, vožnja u koloni i izbjegavanje patrola. Policija je pronašla učinkovitiji način kontrole vozača.

Po cijeloj Hrvatskoj postavljene su kamere na rasvjetnim stupovima, a za one koje se snimi u prekršaju, kazne su jako visoke.

Kako su postavljene na zadarskom području?

Na rasvjetnim stupovima osvanule su kamere. Policijsko “big brother” oko lovi neoprezne vozače. Neki se paze, a neki ih vozači još nisu primijetili jer su postavljene prilično visoko.

“Znam u Pakoštanima da ima jedna, a za ostale nisam siguran, u Sukošanu, možda”, kazao je Zoran iz Osijeka.

“Ne znamo ništa. Tamo oko kolodvora. Još nam nije poznato. Nitko nam nije rekao, ne znamo”, rekli su Ana i Joso iz Zadra.

Na magistralnoj cesti od Zadra do Draga kamere su na svakih 5-6 kilometara. Ukupno 12 kućišta za kamere raspoređeno je na širem zadarskom području, ali u njima je samo 5 kamera koje policija premješta. Gdje ih ima, a gdje nema, policijska je tajna.

Policijske kamere s visokom rezolucijom ne bilježe samo prekoračenje brzine, nego i nevezani pojas, mobitel u rukama, ali i je li automobil registriran ili je možda ukraden.

Kazne će vozačima stizati u roku od 72 sata. Oni koji su prekoračili brzinu za 50 kilometara više od dopuštene dobit će tri kaznena boda, ali i novčanu kaznu od 5 do 15 tisuća kuna ili do 60 dana zatvora.

Što o tome misle Hrvati?

“Tako i treba. Treba postaviti one kamere. Na svakih deset metara bih ih ja postavio. Oni što voze brzo, neka plaćaju”, kazao je Danijel Fuzul iz Bibinja.

“Ma ne da je pretjerano, nego… Ove stvari, 60 dana zatvora, a gdje će čovjek zaraditi 15 tisuća kuna u 60 dana? Pa ići će u zatvor, što će”, kazao je jedan Zadranin.

Zato će vozači, ako ne misle puniti zatvore i državni proračun, morati biti puno oprezniji, pišu vijesti.hr.

Facebook Komentari