Odlazak velikana, kapetana Barakuda: Sukno zbog zdravlja više ne može igrati vaterpolo

Samo nekoliko sati nakon što je u Dubrovnik ‘sletio’ još jedan vaterpolski trofej, naslov prvaka Hrvatske koji su osvojili vaterpolisti Juga CO, iz istog grada je stigla vijest za koju smo vjerovali, štoviše bili uvjereni da s takvim sadržajem neće nikada niti stići. Sandro Sukno, najbolji vaterpolist na svijetu, kapetan Barakuda s kojima je osvojio naslov svjetskog prvaka u Budimpešti 2017, objavio je u priopćenju za javnost kako je završio igračku karijeru.

Podsjetimo, hrvatskom kapetanu su u jesen 2017. na rutinskom liječničkom pregledu utvrđeni ozbiljni srčani problemi zbog koji se i podvrgao operativnom zahvatu u Clevelandu, početkom 2018. godine. Sve s ciljem i uvjerenjem da će se uskoro vratiti onomu što najviše voli, ali i onomu u čemu je najbolji. Nažalost, ispada da tako neće biti.

Iz tog razloga se Sandro Sukno odlučio na web stranici Hrvatskog vaterpolskog saveza oglasiti priopćenjem za javnost.

Tekst priopćenja Sandra Sukna objavljujemo u cijelosti.

Poštovani prijatelji sporta,

kolege suigrači, treneri, vaterpolski dužnosnici, a nadasve navijači, osjećam se dužnim ovim putem izvijestiti javnost kako sam morao donijeti nimalo jednostavnu odluku.

Odlučio sam iz zdravstvenih razloga okončati aktivnu igračku karijeru.

Naime, nakon operacije na srcu u SAD-u početkom prošle godine koja je zaista uspješno otklonila sve moje tadašnje tegobe, te oporavka koji je potrajao godinu dana, u kontaktu s nekolicinom najeminentnijih stručnjaka, liječnika iz Hrvatske i inozemstva, a nakon temeljitih pregleda i rezultata kontrolnih pregleda, pokazalo se da moje ukupno zdravstveno stanje nije optimalno za nastavak bavljenja vrhunskim sportom i da ne postoji stopostotno jamstvo zdravstvene sigurnosti.

Na operativni zahvat u Clevelandu odlučio sam se upravo radi sporta, mog najdražeg vaterpola koji je sastavni dio mog života. Jednako vrijedi i za razdoblje oporavka, te sam doista učinio sve ne bih li dobio s više strana, od najboljih i najstručnijih liječnika, potpuno mišljenje i najčišću sliku svog zdravlja. Na žalost, neću se uspjeti vratiti suigračima u bazen, ali baš kao što je vaterpolo sastavni dio mene, tako se nadam da ni ja nikada neću otići iz ovog našeg divnog i uspješnog sporta kojem i osobno puno dugujem.

Osobito bih se ovim putem želio zahvaliti svima koji su bili dio moje igračke karijere. Svojoj obitelji, suigračima, trenerima i dužnosnicima. Zahvaljujem se navijačima i javnosti na ljubavi kojom sam bio obasut tijekom karijere, ali i na brizi u zadnjih godinu-dvije. Velika hvala liječnicima koji su uprli sve snage ne bi li mi pomogli u željenom povratku u bazen.

Zahvaljujem se svim klubovima čiji sam član bio tijekom karijere, osobito matičnom klubu VK Jug CO u kojem sam trenirao posljednju sezonu nadajući se povratku.

Hvala Hrvatskom vaterpolskom savezu na pažnji, razumijevanju i punoj podršci koju sam uživao sve minulo vrijeme.

Zauvijek ostajem najveći navijač naše hrvatske vaterpolske reprezentacije i hrvatskog sporta.

S poštovanjem,

Sandro Sukno

Facebook Komentari