Merkel: Europa je i projekt slobode. Ja sam živjela u diktaturi

Njemačka kancelarka Angela Merkel rekla je da se uoči izbora treba okrenuti onome što je važno – mir

”Vi svi znate što je taj projekt Europa. Taj projekt je povezan s mirom. Prije 74 godine u mojoj domovini je bio rat. A vi dobro znate što se 90-godina događalo kod vas u Hrvatskoj, što to znači održati mir, da zajedno Hrvatska i Njemačka rade na toj Europi, na očuvanju mira. Znate što znači razumjeti drugoga, kao što je Manfred Weber rekao, da zajedno održimo mir i radimo na tim našim interesima u Europi”, rekla je njemačka kancelarka na skupu HDZ-a.

”Europa je i projekt slobode. Ja sam živjela u diktaturi. Nisam mogla putovati i doći u bivšu Jugoslaviju. Prije 30 godina Njemačka se ujedinima i radimo na tome da imamo ista prava. To su naše vrijednosti, da očuvamo mir i slobodu”, rekla je Merkel.

Merkel je kazala da je Weber snažan vođa koji mora postati predsjednik Europske komisije, čime će ojačati i Andrej Plenković.

”Sljedeće godine Hrvatska preuzima predsjednanje u EU. Naš Andrej Plenković će u to vrijeme biti jedan od jakih vođa EU. Da bi naš Andrej mogao biti jači, mora biti i HDZ puno jači, i Europska pučka stranka mora biti puno jača tako da Andrej i Manfred Weber mogu surađivati zajedno, za dobrobit njihovih domovina, za one vrijednosti iza kojih zajedno stojimo”, u svom je govoru rekla Merkel, javlja dnevnik.hr.

Facebook Komentari