Galloizam: Bajka o Sugar Daddyju

Piše: Kristina Gallo

Sjećaš li se bajke o Uspavanoj ljepotici, popularnoj Trnoružici, ljupkoj princezi koja je spavala i čekala princa da je probudi s poljupcem? Ona je ležala kao pobornik beauty sleep-a (sna za ljepotu), dok su više sile radile za njeno dobro. Druga heroina, Pepeljuga je izgubila svoju cipelicu jer se žurila s ponoćnog bala iz dvorca, u strahu da će je zla maćeha kazniti. Otišla je bosonoga u panici i dala razlog princu da je potraži.

Kao male djevojčice, ja i moje vršnjakinje smo sanjale o princu koji će ostvariti naše snove, no u našim vizijama princ je bio mlad, zgodan i dobar. Bio je zaštitnik, hrabar i odan. Nismo razmišljale o starom muškarcu s trbuhom i borama, okruženom slatkim mladim curama koje su spremne ubiti za svoju priliku.

Današnje bajke zvuče drugačije. Neke mlade žene sanjaju u šećernom tatici sponzoru, ili popularno zvanom Sugar daddyju. To je taj Sugar daddy, da vas informiram, ako slučajno ne znate. To je čovjek preko pedeset godina, bogat i uspješan, koji traži mlade cure kao pratnju i za nešto više, kako bi rekli oglasi. Oženit će djevojku koja je 15 ili više godina mlađa od njega, može mu kronološki biti i kći. Spomenut ću neke poznate primjere kao što je Bernie Ecclestone, Flavio Biatore ili vječni Mick Jagger. Oni su šarmantni muškarci koji žive punim plućima i vole mlade žene. Što mlađe, to bolje.

Budući da ova igra treba dvoje igrača bilo bi zločesto od mene da osuđujem muškarce. Gdje je zamka, tu je i trofej za pobjednika ili ulovljenu, ovisno kako se uzme. Sponzoruše će prepoznati svoju šansu kao što mišica prepozna sir. Ova Minnie Mouse je unaprijeđena verzija u odnosu na onu iz popularnog crtića, jer ona nije samo slatko stvorenje sa crvenom mašnom, ona je upravo prepoznala šansu da riješi sve probleme u svom životu samo jednim potezom.

Zašto ona ne bi živjela poput modela, na jahti, nosila poznate brandove poput Gucci i Prade, te zašto ne bi gledala na svijet s visoka, na Loubotine štiklama, dok se njene vršnjakinje znoje u Konzumima ili na šalteru u banci? Zašto bi ona čekala rasprodaju u shopping centrima, kad može prodati mladost za život iz snova? Sve što joj je potrebno jest njen izgled, slatkoća i strpljenje. Samo neka kaže da, molim i izvolite i nasmiješi se tom starom gospodinu koji će joj dati ključeve od najnovijeg Ferrarija.

Ovakve priče možete pročitati na portalima. Radi se o borbama za skupe torbice , putovanja i automobile. Ove žene mare za tu stariju gospodu koliko i za crno pod noktom, a njihovi snovi se pretvaraju u viziju da će dotični gospodin umrijeti što prije, kako bi ona naslijedila njegove novce. Možda joj je i drag poput djeda, no da bankrotira ne bi je više vidio.

Gdje su korijeni ove pojave, zašto je ova vrsta moderne bajke o Šećernom tatici postala tako popularna?

Ekonomska kriza.

Zemlje istočne Europe itekako su je osjetile, procvat migracija i prostitucije je samo posljedica ekonomskog kolapsa, plaće su male, a cijene sve veće.

Napredak tehnologije, pogotovo interneta.

I dok je nekad Bara mogla samo maštati o susjedu koji posjeduje 100 krava, danas ta ista Bara čita na portalima o Victoria secret modelima, te nepoznatim ljepoticama koje su pobjegle s neke rumunjske farme i našle sreću s bogatašem.

Big Brother

Ni u Hrvatskoj ne cvjetaju ruže, a velika popularnost Big Brothera je samo dokaz da ima mnogo žena koje bi rado izašle iz tamnice prosječnog života i uletjele u nečiju vilu.

Sustav obrazovanja pun rupa, manjak zaposlenosti.

Imamo veliki problem s pojavom veleučilišta na svakom koraku koji stvaraju studente za burzu, jer ih je previše i ne mogu naći posao u svojoj struci. Naša Minnie Mouse ne mora biti neobrazovana i priprosta sluškinja. Ona možda ima fakultet, ali sjedi kod kuće jer su joj ponudili posao izvan struke ili volontiranje. Žene se pitaju, zašto sam studirala za tako bijednu plaću, ako blagajnica u DM-u zarađuje više?

Postoji ne mali broj žena koje će opravdati ovakve postupke, a u to sam se uvjerila na jednom portalu. Govorilo se o domaćoj starleti koja je našla Sugar daddyja i izgradila karijeru. Pitala sam samo , o kakvoj se karijeri radi, jer znam da dotična nije u Hrvatskoj postigla ništa veliko osim naslikavanja po portalima . Na moje pitanje dobila sam profesionalan odgovor od jedne forumašice: „Joj, pa kako ne znaš..ona može ići kamo želi u najskupljoj odjeći i družiti se s Leonardom di Caprijom ako hoće, i tko ne bi htio takav život? „ Odustala sam od daljnje rasprave jer druženje sa celebrity elitom ne smatram vrhuncem uspjeha. Ja sam iz one generacije koja još nije imala internet dok je studirala, dapače, prvi mobitel sam kupila kad sam završila fakultet. Za jedan ispit sam učila uz svijeću jer mi je bila isključena struja. Moji roditelji nisu bili intelektualci i radili su u tvornici da bi mi omogućili školovanje.

Da, poznavala sam i ja takvu gospodu. Nisu čak bili ni ružni ni prestari i imali su novaca više nego ja sada zarađujem. Jedan vlasnik noćnog kluba mi je rekao da je fakultet za žene koje su ružne i da se ja ne trebam mučiti kad postoji bolji način da uživam u životu. No ja sam se samo nasmijala i pustila ga neka priča što hoće.

Danas kad čitam te moderne bajke vidim da ovaj novi princ nije heroj. On je zapravo kupac koji traži mušterije.

Iskreno, vjerujem kad netko posjeduje mnogo novaca, jedna žena ga neće zadovoljiti u smislu „dok nas smrt ne rastavi. „ Teško da takav epilog može zaživjeti s nekim tajkunom. Logičan kraj takvog braka bi bio : „Dok druga sponzoruša ne stane između nas. „

Facebook Komentari