Za nevremena pao s broda i utopio se

Potraga za nestalim muškarcem, koji je u utorak kod otoka Krka smrtno stradao prilikom pada sa brodice u more, okončano je pronalaskom njegova beživotnog tijela.

U utorak oko 09.36 sati službenici MRCC Rijeka posredstvom Županijskog dojavnog centra ŽC 112 Rijeka zaprimili su informaciju mjesno nadležne vatrogasne postrojbe Grada Krka o čovjeku koji se po izrazito nepovoljnim vremenskim uvjetima pokušao ukrcati na plovilo, prilikom čega je pao u more na poziciji između mjesta Njivice i uvale Kijac, na otoku Krku. Nedugo nakon pada čovjek je nestao iz vidokruga vatrogasne osmatračnice. Iz MRCC Rijeka pokrenuta je koordinirana akcija traganja i spašavanja za nestalim u suradnji sa nadležnom Lučkom kapetanijom Rijeka, Javnom vatrogasnom postrojbom JVP Krk i Pomorskom policijom Rijeka.

Tragalo se za Z.M. (rođen 1953. godine), državljanin Republike Hrvatske.

Iako je koordinacija i angažman jedinica uključenih u pomorsko traganje organizirana u vrlo kratkom roku, već u 10.14 sati službenici MRCC Rijeka zaprimili su obavijest od službenika Pomorske policije Rijeka da su pripadnici JVP Krk pronašli, nažalost, beživotno tijelo nestaloga, u neposrednoj blizini otoka Krka. Sva daljnja postupanja u ovom slučaju u Policijskoj su nadležnosti.

Facebook Komentari