Smiljani Srnec još mjesec dana istražnog zatvora zbog sumnje da je ubila sestru i držala je u zamrzivaču

Županijski sud u Varaždinu u srijedu je odlučio za još mjesec dana produljiti istražni zatvor za Smiljanu Srnec, okrivljenu za ubojstvo svoje sestre Jasmine Dominić čije je tijelo pronađeno u škrinji u obiteljskoj kući u Palovcu

Glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu Igor Pavlic rekao je da je Smiljani Srnec produljen pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela. “Sutkinja je ocijenila da je mjesec dana dovoljno da DORH izvede dokaze prije odluke da li će podići optužnicu ili ne”, rekao je Pavlic. Nije htio odgovoriti na pitanje je li netko od obitelji Smiljane Srnec dao iskaz niti je htio komentirati nagađanja da je ona priznala ubojstvo sestre jer je istraga u ovom trenutku još uvijek tajna.

Objasnio je da DORH ima mjesec dana da provede preostale dokaze, nakon čega će tužitelji morati donijeti odluku pravdaju li ti dokazi podizanje optužnice i ima li osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo.

Smiljani Srnec je, podsjetimo, u ožujku pritvor već produžen na dva mjeseca, zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo ubojstva te zbog opasnosti utjecaja na svjedoke i ponavljanja djela.

Šest mjeseci maksimalno je koliko prema Zakonu o kaznenom postupku mogu držati okrivljenika do podizanja optužnice. Sud može prihvatiti zahtjev tužiteljstva i odrediti još tri mjeseca istražnog zatvora, može skratiti to vrijeme i odrediti mjesec odnosno dva mjeseca, koliko smatraju opravdanim, ili pustiti okrivljenicu na slobodu.

Smiljana Srnec je uhićena 16. veljače, par sati nakon što je otkriveno da je u škrinji u njihovoj obiteljskoj kući u Palovcu pronađeno tijelo njezine davno nestale sestre Smiljane, a čiji je nestanak policiji bio prijavljen 2005. godine, piše N1.

Facebook Komentari