Franjo Varga u Uskoku je dao iskaz, ranije je govorio da neće robijati za druge

Ad

Franjo Varga, jedan od optuženika u aferi SMS, odlučio je progovoriti o lažnim SMS porukama te je zbog toga još početkom mjeseca zatražio sastanak u Državnom odvjetništvu. U srijedu je stigao u USKOK na ispitivanje, koje je trajalo nešto manje od tri sata.

Varga je, podsjetimo, sam zatražio i ovaj sastanak, piše N1.

Prilikom ulaska u USKOK, Varga nije želio ništa reći, a isto se dogodilo i nakon ispitivanja, koje je trajalo nešto manje od tri sata. Varga je izašao i novinarima nije htio dati nikakvu izjavu, a njegov odvjetnik, Mario Poljak, rekao je da su došli kako bi raščlanili dokumentaciju iz afere SMS, tvrdi da Varga nije nikoga teretio i da se nije išlo u smjeru nikakve nagodbe.

“Zatražili smo, moj odvjetnik i ja, sastanak u Državnom odvjetništvu, kako bih im rekao tko mi je dao SMS-ove za koje me se tereti. Razgovarali smo o tome s tužiteljem Svenom Miškovićem, pristao je i rekao kako će nas nazvati i javiti kada da dođemo na razgovor, bit će to idući tjedan. Reći ću sve nakon tog ispitivanja – rekao je Večernjem listu početkom mjeseca Franjo Varga, koji je optužen u aferi SMS, zajedno s Blažom Curićem, kumom HDZ-ova Milijana Brkića”.

Tijekom istrage Varga je na ispitivanjima bio 5 puta, od čega tri puta na vlastitu inicijativu. Dva puta, pak, nije ništa rekao iako je sam tražio razgovor.

Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić, 6. svibnja potvrdio je da će DORH razgovarati s Vargom.

“Naravno da će kolege vidjeti o čemu je riječ i što bi to gospodin Varga podijelio s DORH-om. I ranije je DORH reagirao na njegove zamolbe, ispitivan je dosad četiri ili pet puta…”, rekao je Jelenić.

Facebook Komentari