Zagreb: U nevremenu je ozlijeđeno ukupno 6 osoba, stabla smrskala javni WC u kojem je bio korisnik, te vozilo Hitne s medicinskim tehničarom

U Zagrebu problemi i u noći s ponedjeljka na utorak. Iako je bilo mirnije, što se vjetra tiče, bilo je velikih problema. Zagrepčani će i danas sanirati štetu izazvanu jakim vjetrom.

Ozlijeđeno je šest osoba, navodi Hrvatski radio. Oko 2 sata ujutro jedno je stablo u zagrebačkom naselju Travno, u ulici Božidara Magovca, palo na vozilo Hitne pomoći.

Prava je sreća da nije stradao medicinski tehničar. Ostao je zarobljen na suvozačkom mjestu, pa su ga vatrogasci izvlačili kroz prozor.

Također, u ulici Augusta Cesarca u središtu grada, jedan je čovjek ostao zarobljen u toaletu. Na javni WC palo je drvo pa on nije mogao izaći van.

Meteorolozi najavljuju postupno smirivanje, ali probleme možemo očekivati tijekom cijeloga utorka. Nove probleme stvaraju nabujale rijeke.

Glasnogovornik Zagrebačkog Holdinga o šteti u Studiju 4

Pred gradskom upravom grada Zagreba tek je popisivanje štete koju je učinilo nevrijeme u zadnja dva dana. Gradonačelnik Milan Bandić poručio je kako će grad pomoći svima koji ne mogu sami sanirati štete, a one mo gu biti goleme. O ovoj temi više je govorio gost Studija 4, glasnogovornik Zagrebačkog Holdinga Tomislav Jurić.

Rekao je da je protekla noć bila puno jednostavnija za sve dežurne hitne i operativne službe u odnosu na noć ranije.

– Zabilježili smo jače udare oko 2 sata, rušenje stabla u Travnom koje je oštetilo 10-tak automobila, rušenje stabla na vozilo hitne te na javni wc u koji je zatvorilo građanina, no nasreću svi su prošli bez posljedica. Bilo je 50-tak vatrogasnih intervencija noćas. I dalje je u funkciji besplatan telefonski broj na koji građani mogu priaviti štetu. Riječ je o broju 0800 818919 putem kojeg naši sugrađani mogu dojavljivati sve ono što negativno utječe na funkcioniranje gradske prometne ili komunalne infrastrukture, naglasio je.

– Imperativ nam je osigurati normalno funkcioniranje grada i ponajprije spriječiti ugrozu ljudskoga života, a zatim i imovine, istaknuo je. Do faze evidentiranja šteta dolazit ćemo tek danas tijekom dana. Vjerujem nakon 12 sati kada će biti održan i niz sastanaka kako bi se utvrdio hodogram aktivnosti, odnosno kako bi se na razini grada propisali i svi oni potrebni koraci koji trebaju biti zadovoljeni, odnosno kroz koji će svaki pojedinačni slučaj prolaziti. Vjerujem da će se upravo na tragu najave gradonačelnika pristupati s jednom posebnom dozom socijalne osjetljivosti. No više ćemo o tome moći reći tek u nastavku dana, odnosno tijekom sutrašnjeg, ustvrdio je.

Facebook Komentari