Mrežnica oborila povijesni maksimum, postoji bojazan za Dugu Resu

Rijeka Mrežnica na mjernoj stanici Juzbašići danas je oborila svoj dosadašnji povijesni maksimum i preskočila dosadašnji rekordni vodostaj od 340 centimetara.

Riječ je o vodostaju izmjerenom davne 1959. godine na Juzbašićima koji je svih ovih godina odolijevao napadima drugih vodostaja. Do danas kad je Mrežnica odlučila drugačije. Rijeka je danas na ovoj mjernoj postaji bila na 341 cm vodostaja, a upravo je to podatak koji brine. Naime, od sve četiri karlovačke rijeke, Mrežnica je u ovim vodostajima pokazala najviše odnosno najveće je iznenađenje. Nakon što je prestala rasti i počela noćas padati, vodostaj Mrežnice ponovno je počeo naglo rasti. Brine to sve odgovorne jer Mrežnica ide “drito” na Dugu Resu.

– Od svih rijeka, Mrežnica je prva narasla, a onda je nakon pada, počeo novi fenomen njenog rasta, kaže gradonačelnik Duge Rese Tomislav Boljar. Voda očito u Mrežnicu “odnekud” dolazi, a odakle – nepoznanica je.

Trenutno je na dugoreškom području poplavljeno desetak kuća: Varoš, Belavići, Sv. Petar, G.M.Polje…, piše Radio Mrežnica.

Share This Article