Mladi sportaši i roditelji u šoku nakon drame na Dalmatini: Autobus se počeo raspadati nasred zavoja – jedan kotač je otpao, s drugog je otpala guma

Povratak s državnog prvenstva u Poreču za 35 mladih rukometaša iz klubova Solin i Dugopolje proteklog je vikenda trebao ostati u lijepom sjećanju, ali nažalost ostaje im samo gorak okus putovanja jer su oko sat vremena proveli čekajući u kišovitoj i prohladnoj Lici, ne shvaćajući što im se upravo dogodilo, piše Slobodna Dalmacija.

U nedjelju, oko 18 sati, u blizini čvora Gospić na autocesti A1, 30-ak kilometara daleko od potencijalno spasonosnog odmorišta “Zir”, za njih je počela agonija, kada je s vozila u vlasništvu solinskog privatnog prijevoznika Svete Bobana otpao stražnji lijevi kotač, a druga je guma otpala s felge.

Sve su to vidjeli i roditelji djece koji su se nalazili u automobilima iza autobusa. Nije bilo teško zamisliti lica očeva i majki kada im se pred očima “raspadalo” vozilo u kojem se nalaze njihovi najmlađi.

– Bilo je grozno! Zadnja lijeva guma letjela je po autoputu i na sreću nije udarili u niti jedan automobil nego se zabila u brdo. Na cesti je bio pljusak, jure automobili, a autobus zaustavljen u zavoju. Kada su roditelji vidjeli autobus splitskih tablica bez kola, ostali su u šoku, ali srećom uspjeli su se pribrati i reagirati. Jedan roditelj je zvao 112 da pošalju ophodnju, a drugi je pokušavao osposobiti autobus da ga maknu iz zavoja, ali u busu nikakvog alata – priča još pod šokom Ines Punda, čiji se sin s prijateljima vraćao s državnog prvenstva.

U autobus s djecom bio je i vlasnik Sveto Boban iz Solina, a na zamjenski prijevoz djeca su čekala oko sat vremena.

– Još uvijek mi se miješaju osjećaji. Ljuta sam na sebe jer u četvrtak kada sam vidjela autobus kojim idu na natjecanje nisam reagirala. Bijesna sam kao pas jer ne shvaćam kako netko našu djecu može poslati na put dug tisuću kilometara u očigledno starom busu, ali u konačnici zahvalna što je izbjegnuta tragedija – objašnjava Ines dodajući kako su djeca kući stigla u nedjelju u kasnim večernjim satima, živa i zdrava.

Sreća u nesreći je što su roditelji naišli i odmah priskočili u pomoć, a Ines se pita što bi bilo da roditelji nisu bila iza njih, bili im se rekla istina što se dogodilo ili bi se kao razlog kašnjenja navodio manji kvar.

Komentar situacije u kojoj je za dlaku izbjegnuta tragedija, Slobodna je zatražila i od vlasnika Svete Bobana.

– Nemam pojma kako se to dogodilo. Kako ja mogu znat razlog. U 38 godina staža nisam imao ovakvu situaciju. Pa nisam ja kriv što je guma odletjela, nisam to mogao predvidjeti – kratko je rekao Boban koji je na pitanje koliko je star autobus, samo odbrusio iz 2002. godine.

Share This Article