Ukupno nije puno, ali, EU daje 75 posto novca za blokiranje prijelaza prema BiH i sprječavanje ilegalnih prijelaza zelene granice

Samostalni sektor za Schengensku koordinaciju i fondove Europske unije je 17. prosinca 2018. godine donio je Odluku o dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta u okviru Fonda za unutarnju sigurnost, Instrumenta za financijsku potporu u području vanjskih granica i viza, za provedbu projekta „Zaprječivanje cestovnih komunikacija i putova na državnoj granici s Bosnom i Hercegovinom koji nisu u funkciji prelaženja državne granice“.

Svrha projekta „Zaprječivanje cestovnih komunikacija i putova na državnoj granici s Bosnom i Hercegovinom koji nisu u funkciji prelaženja državne granice“ je onemogućavanje kretanje motornim vozilima preko vanjske granice EU putevima koji nisu u funkciji prelaženja državne granice, a time i sprječavanje ilegalnih prelazaka osoba preko vanjske zelene granice.

Ukupna vrijednost projekta „Zaprječivanje cestovnih komunikacija i putova na državnoj granici s Bosnom i Hercegovinom koji nisu u funkciji prelaženja državne granice“, iznosi 40.000,00 € , od čega 75 posto ukupnih opravdanih troškova projekta se sufinancira sredstvima Fonda za unutarnju sigurnost, a 25 posto opravdanih troškova projekta sufinancirati će se iz državnog proračuna Republike Hrvatske, javlja MUP.

Facebook Komentari