Plenković o stečaju Uljanika: Odbacujem glasove iz pojedinih političkih stranka…

Premijer Andrej Plenković komentirao je odluku Trgovačkog suda u Pazinu o stečaju za tvrtku Uljanik brodogradilište.

“To je odluka suda, riječ je, vodimo računa, o društvu Uljanik brodogradilište, a ne Uljanik d.d. Što se tiče kineskih partnera, oni su najavili posjet drugog izaslanstva, bit će u Hrvatskoj za desetak dana posjetit će ponovno Ulanik i Brodarski institut, njihova analiza bit će temeljita.

Odbacujem glasove iz pojedinih političkih stranka, sve u kontekstu nekakve izborne kampanje, o tome tko je kriv, tko od koga diže ruke. Ova Vlada nije digla ruke od brodogradilišta, brodogradnje, Uljanika, ako je netko učinio izrazito puno za brodogradilišta učinila je Vlada koja je uplatila 3,2 milijade kuna.

Nema niti jedne privatne kompanije u Hrvatskoj kojoj smo isplatili toliko novca iz proračuna, pri tom i dalje ostvarili suficit. Sve plaće od siječnja do studenoga je praktički osigurala Vlada RH.

Mi smo detaljno analizirali ponude za programe restrukturiranja, nažalost nijedna nije bila iz analize resornih minsitarstava, održiva. Idu pravne posljedice koje će ići in favorem radnika, oni će preko Agencije za radnička potraživanja dobiti sredstva koja nisu mogli dobiti do proglašenja stečaja. Stečaj nije kraj, stečaj je drugačiji od likvidacije. Ide nova faza i ide priča dalje”, poručio je Plenković.

Na pitanje opterećuju li afere koje se vežu uz ministre Tolušića, Marića i Žalac Vladu, Plenković je poručio da oni rade svoj posao.

Referendumsku inicijativu “67 je previše” Plenković nije htio komentirati. A na pitanje da komentira tekst u Jutarnjem listu u kojem je piše kako je od deset obećanih demografskih mjera Vlade aktivna samo jedna, Plenković je poručio: “Ne čitam Jutarnji u zadnje vrijeme”, prenosi N1.

Facebook Komentari