Novaković: Bilo je pritisaka na rad Povjerenstva! Tko sve? Nije bitno. Živimo s tim

Nakon ministra državne imovine Gorana Marića, pa ministrice EU fondova Gabrijele Žalac i luksuznog mercedesa, s netočnim informacijama u imovinskoj kartici problema ima i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Prijavio je upola manju kvadraturu kuće u Virovitici i zemljište kod Zadra tri puta jeftinije nego ga je kasnije prodao. Kako je moguće da tako visoki dužnosnici ne znaju ispuniti imovinsku karticu?

“Jučerašnja izjava ministra Kuščevića je pomalo zastrašujuća”

O ovoj temi u RTL-u Danas razgovarali su s onom od koje mnogi političari strepe, predsjednicom Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Natašom Novaković.

“Pa jučerašnja izjava je pomalo zastrašujuća pogotovo jer dolazi s ministarske pozicije. Nema nikakvih argumenata, to je komunikacija na razini djeteta. Gdje je tu samovolja i što smo mi to pogriješili”, kazala je Novaković na pitanje boji li se da će im ministar Kušćević smanjiti ovlasti, kako je jučer najavio u Večernjem listu.

Ministar Uprave poručio je da se Povjerenstvo više neće baviti trivijalnim stvarima i da neće biti samovolje nego jasno propisane procedure…

“Imovinske kartice su sve, a ne trivijalnost”

“Ja mislim da su imovinske kartice sve, a ne trivijalnost. U čemu je postao problem? Imamo detaljne upute, jednostavno ih je ispuniti. A i tu smo mi, uvijek nas možete nazvati”, kazala je predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa u RTL-u Danas.

Jeste li do sada imali pritisaka na neki slučaj koji ste vodili?

“Imali smo. Povjerenstvo sve ovo doživljava kao pritisak i kad nam ministar kaže da će nam zakonom promijeniti nešto, to je pritisak. Tko sve? Nije bitno. Živimo s tim”, poručila je Novaković.

O slučaju Tolušić kaže:

“Provjerit ćemo cjelokupnu imovinsku karticu ministra Tolušića”

“Bruto i neto kvadrati, to su nebuloze, s tim se ne bavimo. Otvorili smo predmet kako bi ispitali izgradnju kuće i, s obzirom na razne medijske informacije, pokrenuli smo i postupak redovne provjere što znači da ćemo cjelokupnu imovinsku karticu ministra Tolušića provjeriti”, jasno će Novaković koja je rekla je Povjerenstvo nije osnovano kao tijelo koje vještači nekretnine te da inforomacije dobiju od građana i od medija.

Na pitanje misli li da je moguće da netko na čelu ministarstva, tko vodi ozbiljne poslove, ne zna popuniti imovinsku karticu, jasno kaže:

“To bi tek bilo zastrašujuće. Da s obzirom na sve upute to ne znate. Mislim da to ne stoji”, rekla je na kraju, pišu vijesti.hr.

Facebook Komentari