VIDEO Incident na dodjeli satiričnih nagrada u Splitu: Osnivača stranice “Dnevna doza splitskog nereda” gađali kamenjem, oglasio se i Opara

Facebook stranica Dnevna doza splitskog nereda emitirala je uživo incident koji se dogodio na splitskoj Matejuški.

Na dodjeli satirične nagrade na splitskoj Matejuški došlo je do incidenta. Bojan Ivošević, jedan od osnivača Facebook stranice i građanske inicijative Dnevna doza splitskog nereda tvrdi da ga je napao Ante Tonković, vlasnik tvrtke Akceleracija te da je u incidentu sudjelovala i njegova supruga.

Tonković je poznat po postavljanju oglasnih panoa na rasvjetne stupove i postavljanju kanti u centru grada za mandata gradonačelnika Željka Keruma o čemu su mediji svojedobno pisali.

Bojan Ivošević rekao je dnevnik.hr-u da mu je tijekom dodjele satiričnih nagrada pristupila žena koja mu se predstavila kao supruga Ante Tonkovića, vlasnika tvrtke Akceleracija.

Kaže da mu je počela govoriti pogrdne riječi vezano za stranicu, njegov aktivizam i da se on potom počeo udaljavati od nje, ne želeći incident.

“Na snimci se vidi kako se ja udaljavam od nje i njezinog supruga, da oni trče prema meni i da je njezin suprug prema meni bacao kamenje“, rekao je Ivošević.

Cijeli incident objavljen je na Facebook stranici Dnevna doza splitskog nereda.

Na kraju je intervenirala policija, a svi akteri završili su na davanju iskaza u policijskoj stanici.

Na obavijesnom razgovoru u policiji bio je i Dalibor Popović, jedan od administratora facebook stranice i članova Inicijative koji je također prisustvovao dodjeli nagrada i kojemu su, prema riječima Ivoševića, također prijetili.

O svemu se oglasio i splitski gradonačelnik Andro Krstulović-Opara koji je na svojoj Facebook stranici napisao:

“Žalostan sam zbog nasilja izraženog danas na splitskoj Matejušci. Napadači nisu dostojni nazivati ih se građanima grada Splita koji je otvoren i tolerantan grad. Napadi, bilo kakvi, na aktiviste i novinare posebno su neprihvatljivi i oštro ih osuđujem. Uvjeren sam da je današnji incident iznimka te kako se više neće ponoviti“, navodi se u objavi, prenosi dnevnik.hr.

Facebook Komentari