Pupovac kritizirao Predsjednicu RH: Pobjeda nad fašističkom koalicijom za svakoga treba biti na prvom mjestu

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac u Vukovaru je prisustvovao komemoraciji za 2500 žrtava NDH iz logora Dudik. Komentirao je predsjedničin odlazak u Bleiburg na dan olobođenja Zagreba.

“Nemamo ništa protiv da se ljudima koji su stradali kao nedužni, neovisno o tome pripadali pobjedničkim ili poraženim vojnim formacijama, iskaže počast ali postoji redoslijed radnji. Pobjeda nad fašističkom koalicijom za svakoga, pa i za predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović, treba biti na prvom mjestu,a onda treba naći načina kako da se pokaže pijetet prema žrtvama koje su stradale nakon „. Svjetskog rata ali sa jasnom naznakom kako i zašto se to dogodilo”, rekao je predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac komentirajući činjenicu da je predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović uoči Dana pobjede nad fašizmom položila vijenac u spomen na stradale na Bleiburgu, javlja Večernji.

Pupovac je u Vukovaru nazočio komemoraciji oko 2.500 žrtava u logoru Dudik, kod Vukovara, koji su stradali u vrijeme NDH. Istakao je kako Srbi u Hrvatskoj, bez obzira gdje žive, baštine antifašizam te kako će SDSS i srpska nacionalna manjina surađivati sa svima u Hrvatskoj, bez obzira o kojoj nacionalnosti se radi i koje političke boje imali, kojima je antifašizam na srcu kao temelj Europe 20. stoljeća i temelj Europe i Hrvatske 21. stoljeća.

Facebook Komentari