Jeste li ga vidjeli: Otišao se provozati biciklom u Sesvetama i nestao. Traže ga već tri dana

Ad

Vanja Lovrentijev (40) posljednji je put viđen u srijedu, 8. svibnja oko 18 sati u Kraljevečkim Novakima pored Sesveta gdje živi sa cimerom koji mu je i prijatelj te poslovni partner. Nakon toga mu se gubi svaki trag.

“Prijatelju, koji mu je ujedno i cimer, je rekao u srijedu oko 18 sati da se ide provozati biciklom po kvartu jer taj dan nije bio u teretani. Oko 20 sati mu je bilo sumnjivo što se nije vratio pa ga je zvao na mobitel. Međutim, Vanja se nije javljao. To nije uobičajeno za njega i uvijek bi se javio”, kazala je za Vijesti.hr Tamara Lović, sestra nestalog Vanje koja je zbog cijelog slučaja iz Rijeke doputovala u Zagreb.

“Nitko nije primijetio da bi se s njim nešto neobično događalo. Sve je bilo kao i obično. Čak je bicikl od susjede posudio. Obavijestili smo policiju, a u potragu po okolnim mjestima su se uključili i ljudi iz HGSS-a, lovci i prijatelji. I dronovima ga traže. Jedino još ronioce nisu pozvali, a što smo predložili s obzirom da nedaleko ima i jedno jezero”, nastavila je Tamara.

Majka nestalog Vanje, Ljubica Lovrentijev, iznimno teško podnosi cijelu situaciju.

“Vanja je odgovorna osoba i sigurno bi se javio obitelji i prijateljima. Policija je uspjela dva puta locirati njegov mobitel. Prvi put iduće jutro kod obližnje crkve, a drugi put oko 13 sati u obižnjoj šumi. Međutim, po dolasku na ta mjesta nisu zatekli niti Vanju niti su imali bilo kakav daljni trag”, ispričala nam je obiteljska prijateljica Lovrentijevih Ivana Brlić.

Vanju je posljednji vidio Željko Hanžek. Njih dvojica su, naime, dugogodišnji prijatelji cimeri i poslovni partneri.

“Vanja je čovjek koji nema poroka. On ne pije, ne puši i bavi se sportom. Nikome nije dužan i nije imao nikakvih konfliktnih situacija u životu. Zajedno smo u poslu i znam da je pouzdan poslovan čovjek. U srijedu nakon ručka, mislim oko 16.30 sati, mi je rekao da ide napraviti jedan krug biciklom. To je za mene značilo da će se vratiti za najviše pola sata. Zadubio sam se u posao i tek oko 20 sati sam primijetio da ga još nema. Zvao sam ga na mobitel 30-ak puta, ali nije se javljao. On se inače uvijek javi pa mi je sve postalo sumnjivo. Oko 22 sata sam nazvao policiju, a oko 23 sata otišao u njihove prostorije i službeno privaio nestanak nakon čega je krenula potraga. Sama činjenica da nije ponio ništa sa sobom osim mobitela mi također ukazuje da njegova namjera nije bila otići bilo kamo osim provozati se biciklom”, kazao je za Vijesti.hr, Hanžek i dodao kako je ovo neznanje i trenutna situacija za njega gotovo nepodnošljiva.

Vanja je visok 174 centimetra, jače tjelesne građe, kestenjaste kratke kose i smeđih očiju. Kada je otišao od kuće na sebi je imao crne klatke hlače, crnu kratku majicu i tenisice, pišu vijesti.hr.

Tragičan kraj potrage: Nakon tri dana traganja pronađen mrtav u šumi u Sesvetama

Facebook Komentari