Noć nakon okršaja u Saboru, Grmoja: Sve što sam sinoć rekao, iza toga stojim, Njonjo nije uvreda, to je karakteristika….

Nakon verbalnog okršaja Gordana Jandrokovića i Nikole Grmoje u Saboru u četvrtak navečer, Mostovac je u petak progovorio o onome što se dogodilo.

“Sve što sam sinoć rekao, iza toga stojim. Znam da sam ja najveća smetnja HDZ-u. Nemam oraha u džepovima, nemam repova, ne mogu me ni na koji način zaustaviti. Mogu samo nasrtati na mene, vrijeđati me. Sve sam to mirno prihvatio i ovdje sam da se borim za interes hrvatskog naroda. HDZ iz odluke u odluku izdaje nacionalne interese. Predsjednik Sabora je saborskim službama naložio da maknu naslov konferencije koju ćemo održati. Očito nas se jako boje, a imaju i zašto”, kaže Grmoja, prenosi N1.

O uvredama koje je razmijenio s predsjednikom Sabora kaže: “Njonjo nije uvreda, to je karakteristika. Njome se najbolje opisuje servilnost Gordana Jandrokovića dok je bio ministar vanjskih poslova i nije radio za hrvatske interese. Tako ga zovu i mnogi mediji. On je meni uputio mnogo težu uvredu, ali ja ne jaučem i ne cvilim. Nikad nisam tužio nikoga zbog nečeg što mi je rekao, a meni stiže mnogo tužbi. Ponosan sam da mi je netko poput Gordana Jandrokovića rekao da sam smeće. Ne očekujem ispriku. Jedina isprika koju bih volio vidjeti od njega i HDZ-a je isprika hrvatskom narodu”, kaže.

Kratko se osvrnuo i na aferu SMS, koja nikako da se rasvijetli do kraja, a što prizivaju i premijer i ostali dužnosnici HDZ-a.

“HDZ je na vlasti u Hrvatskoj. Drže sve insitucije. Ako mu podmeće UDBA to bi značilo da mu podmeće HDZ, a to nije ni čudno jer su upravo oni zatvorili arhive i većina članovia KPJ je završila u HDZ-u i većina ljudi danas u HDZ-u vuče korijene iz tih struktura. Ne znam kako je Milijan Brkić tek sad shvatio da se nalazi u orgnizaciji u kojoj UDBA vuče ključne korake”, kaže Grmoja.

Podsjetimo, oporbeni zakonski prijedlozi nisu u četvrtak dobili podršku vladajućih u Hrvatskom saboru, pa tako nije prošao prijedlog SDP-a za povećanje plaća u Hrvatskoj, prijedlog Živog zida o javnoj objavi registra pedofila, kao ni prijedlog Mosta da se proglasi isključivi gospodarski pojas (IGP), na što je žestoko reagirao Nikola Grmoja (Most).

“Od lažnih domoljuba nismo ništa drugo ni očekivali, ponovno ste odigrali za Angelu Merkel i Deutsche Telekom, te Tajanija”, kazao je Grmoja vladajućim zastupnicima, nezadovoljan što nije prihvaćen prijedlog Mosta o proglašenju IGP-a odnosno o proglašenje svih suverenih prava koje Hrvatska ima prema Konvenciji UN-a o pravu mora iz 1982..

“Ali što očekivati od Branka Bačića koji je nosio crne torbe u aferi Fimi Media, od čovjeka za kojeg je Wikileaks kazao, za Gordana Jandrokovića Njonju koji je radio protiv hrvatskih interesa u BiH, što očekivati od Josipa Borića …”, nabrajao je povišenim tonom Grmoja kojem je potom usred nabrajanja predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković isključio mikrofon.

“Stani govoriti sada … čuj… prestanite molim Vas … prestanite… čujte dragi kolega Grmoja, reći da ste smeće je malo”, kazao je Jandroković Grmoji.

VIDEO Žestoka svađa u Saboru i nekulturni ispad Jandrokovića: Kolega Grmoja, reći da ste smeće je malo

Share This Article