Ježić donio papire po kojima je dečku Sanaderove kćeri platio 400.000 eura

Ad

Robert Ježić na zagrebačkom Županijskom sudu nastavio je svjedočenje na suđenju Ivi Sanaderu u aferi Ina-Mol. Kako je Ježić na zadnjoj raspravi rekao da je platio 250.000 eura troškova dečka Sanaderove kćeri, danas je donio dokumentaciju koja to, kako kaže potvrđuje, piše Večernji.

Iz te dokumentacije proizlazi da je Dioki Holding 2009. na račun tvrtke Andreja Dojkića, tadašnjeg dečka Petre Sanader uplatio dva puta po 200.000 dolara. Ta je tvrtka, kazao je Ježić, osnovana da bi se bavila pitanjima iz područja petrokemije. Dojkić, koji je inače glumac, je bio direktor s plaćom od 12.000 dolara. Ježić je sudu dostavio i dokument o prodaji Diokija u sklopu kojeg je bio i dio koji se odnosio da se u slučaju realizacije prodaje kupac obvezuje uplatiti u proračun RH pet milijuna eura. Pojasnio je da se to događalo 2012., nakon što se na sudu obvezao da će vratiti novac koji je, prema optužnici, bio namijenjen Sanaderu kao mito od Mola.

Odgovarajući na pitanja Ježić je pojašnjavao kako je sa Sanaderom dogovorio da će Ježićeve tvrtke biti te na čiji će račun od Mola sjesti novac za Sanadera. Upitan jesu li njih dvojica to stavila na papir, Ježić je odgovorio da Sanader to nije tražio a Ježić nije nudio, piše Večernji.

Facebook Komentari