Udruga Franak: Namjera banaka je jasna, ukrasti što više vremena kako bi smanjili broj tužbi, budite uporni, zatrpajte ih prigovorima, kao i HNB

Udruga Franak obratila se svojim članovima zbog opstrukcije banaka.

VAŽNO – BANKE OPSTRUIRAJU IZDAVANJE DOKUMENTACIJE !

Dragi članovi,

unatoč višemjesečnim nastojanjima dužnika da dođu do dokumentacije od banaka, a koja im je potrebna za podizanje tužbi, sve banke opstruiraju izdavanje dokumentacije, očito svjesne za koju svrhu se traži.

Namjera banaka je jasna, ukrasti što više vremena kako bi smanjili broj tužbi s jasnom namjerom da nam ne vrate nezakonito i nepošteno preplaćene novce, zajedno sa zateznim kamatama.

Postaje sve jasnije da će biti jako teško doći do dokumentacije kako se vrijeme do nastupa zastare smanjilo na skoro 30 dana. Zastara za preplaćene kamate nastupa 12. lipnja 2019.

Tako imamo situaciju da:

– ADDIKO BANKA ne daje dokumentaciju korisnicima kredita s otplaćenim kreditima, a onima koji su i dalje u otplati rok za dostavu bude 3 do 4 tjedna od upućenog zahtjeva za dokumentaciju

– PRIVREDNA BANKA ZAGREB – PBZ – ne daje ispravnu dokumentaciju, već primjerice umjesto podataka iz CHF kredita daje podatke iz EUR konvertiranog kredita, i na dokumentaciju se čeka i preko mjesec dana.

– ZAGREBAČKA BANKA dokumentaciju ne daje po 40 dana, što je sada već sasvim sigurno iza 13.06. do kada trebate tužiti

– OTP (SPLITSKA) banka – dokumentacija se čeka preko mjesec dana, postoje i problemi s ispravnošću podataka, pa je potrebna provjera

– RBA banka – na traženu dokumentaciju se čeka do 3 tjedna, često se pretvaraju da ne znaju što tražite i odugovlače

– ERSTE banka – izdaje dokumentaciju u roku 2 do 3 tjedna

Savjetujemo vam da budete jako uporni i da svakodnevno inzistirate kod banaka izdavanje tražene dokumentacije, te da im pišete PRIGOVORE kao i da o tome obavještavate HNB na mailove: info@hnb.hr i zastita.potrosaca@hnb.hr

Kako za skoro mjesec dana nastupa zastara za preplaćene kamate inzistirajte na PISMENOM odgovoru banke kada ćete dobiti traženu dokumentaciju te odmah po dobivenom odgovoru zatražite mišljenje izabranog odvjetnika za daljnje postupanje u vezi tužbe.

U nastavku kontakt mail adrese banaka – pišite im i zovite ih kao što su oni zvali vas kada ste zakasnili platiti ratu kredita:

Addiko: info.hr@addiko.com, 0800 1414

PBZ: pbz365@pbz.hr, 0800 365 365

ZAGREBAČKA: zaba@unicreditgroup.zaba.hr, 0800 0024

RBA: info@rba.hr, 072 62 62 62

Erste: erstebank@erstebank.hr, 0800 7890

Sber: info@sberbank.hr, 0800 0600

OTP/SPLITSKA: info@otpbanka.hr, prigovori@otpbanka.hr, 072 21 00 21

Pišete PRIGOVORE, budite uporni, jer jedino što banke sada imaju je krađa vremena za isporuku dokumentacije, a MI vremena više nemamo!!!

Udruga Franak

Share This Article