Prva prinova za napad na Ligu prvaka: Ivo Pinto opet u Dinamu

Portugalski branič Ivo Pinto, koji je već igrao u Dinamu od 2013. do 2016. godine, skupivši 112 nastupa, vratit će se kao slobodan igrač u Maksimir.

Dvadesetdevetogodišnji Portugalac prva je kockica u igračkoj križaljci koju za novu sezonu i napad na grupnu fazu Lige prvaka u Zagrebu slaže Nenad Bjelica. U četvrtak je sletio u zagrebačku zračnu luku, nakon čega je krenuo prema Maksimiru na završne pregovore. Očekuje se da će potpisati trogodišnji ugovor s “modrima”.

Pinta je Dinamo kupio za milijun eura od Cluja 2013. godine, a 2016. ga je prodao Norwichu za 3,7 milijuna eura. U Engleskoj je bio i kapetan, no ove sezone je nastupio u samo šest utakmica.

– Poznajem neke igrače koji su još tu. Gledao sam Dinamo kad god sam mogao, odradili su sjajan posao u Europi ove sezone, imaju sjajne igrače. Dinamo mi je kao obitelj, poznajem klub i vjerujem da ću se dobro snaći, rekao je po dolasku u Zagreb.

– Moj ugovor je istekao. Imao sam puno ponuda, ali sam ih odbio. A kada sam dobio ponudu od Dinama, trebala mi je jedna minuta da kažem da, dodao je nogometaš koji je ostavio jako dobar dojam u prvoj zagrebačkoj epizodi, igrao je u momčadi koja je igrala u Ligi prvaka i u njoj je bio među najboljima, piše HRT.

Facebook Komentari