Incident na Danu pobjede: Izviždali izaslanicu Predsjednice RH, vikali izaslanici Milana Bandića

Napeto je bilo na proslavi Dana pobjede nad fašizmom koji se obilježava u Zagrebu.

Članovi antifaštičkih udruga izviždali su danas u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu Mirjanu Hrgu, izaslanicu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, a izaslanici Milana Bandića, Oliveri Majić vikali su: Vratite Trg maršala Tita, javlja N1.

Okupljenima se obratio i predsjendik SABA-e Franjo Habulin.

– Čestitam vam Dan pobjede, Dan oslobođenja grada Zagreba i Dan Europe. Koliko god da nam je važna Europa, moram reći da je krajnje licemjerno slaviti Dan Europe i praviti se kao da zaboravljamo Dan grada Zagreba. Licemjerno je govoriti o današnjoj Europi, a zaboravljati veliku pobjedu nad antifašizmom, bez koje te Europe ne bi bilo. Ako neki zaboravljaju, mi ne zaboravljamo i zato smo danas ovdje, rekao je predsjednik SABA-e Franjo Habulin.

Govorio je i SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić.

– Kad su partizani oslobodili Zagreb, iz njega su bježali fašisti i njihovi sluge. I ustaše i četnici. To je jedina povijesna istina. Poražen je režim koji je provodio rasne zakone, masovno ubijao ljude koji su bili ili druge vjere, nacionalnosti ili su bili domoljubi koji su se odlučili oduprijeti fašističkoj okupaciji zemlje. Samo dan nakon toga nacistička Njemačka potpisala je bezuvjetnu kapitulaciju, javlja HRT.

Facebook Komentari