Nove snimke Bandića u sudnici: Ustoličit ćemo vas da vas službeno možemo za***avati

Na Županijskom sudu u Zagrebu nastavljeno je suđenje Milanu Bandiću za aferu Agram. USKOK ga zajedno s brojnim suradnicima tereti za malverzacije teške više od 20 milijuna kuna. Svjedočila je Pavla Šušković, koja je 2014. postala šefica kabineta gradonačelnika i bivši Bandićev vozač Robert Ljutić.

Pavla Šušković kazala je kako je prije premještaja na mjesto više stručne savjetnice za protokol i odnose s javnošću u gradskoj upravi četiri mjeseca radila u odjelu za pravne poslove pri uredu gradonačelnika. Dodala je kako se nije zanimala za potrebne uvjete za novo radno mjesto jer se time, kako je rekla, bavila pravna služba. Šušković je kazala i kako s Bandićem nikad nije razgovarala o premještaju prije nego što je dobila rješenje o premještaju na novo radno mjesto.

U sudnici je potom puštena snimka Bandićevog razgovora sa svjedokinjom u kojem gradonačelnik govori: ”Sutra pijemo kavu, ustoličit ćemo vas da vas službeno možemo za***avati, zato je Milan ovako mekan, dok vas ne ustoličim”. Razgovor je snimljen 3. veljače 2014., a rješenje o premještaju doneseno 11. veljače 2014.. Svjedokinja je pojasnila kako ta riječ ”nema konkretno značenje”, ostavivši mogućnost da je Bandić ”saznao kako počinje raditi na novom radnom mjestu i ništa više”.

Svoj iskaz upotpunio i Robert Ljutić, nekadašnji Bandićev tjelohranitelj i sadašnji koordinator prometnog redarstva Grada Zagreba koji je kazao kako nije bio u prijateljskim odnosima s Bandićem, ali da su se međusobno posjećivali te da je gradonačelnik bio kum na pričesti njegove kćeri. ”Bili su to poslovni odnosi, a moja jedina poveznica s gradonačelnikom je u tome što obojica imamo istu pasminu pasa”, zaključio je Ljutić, prenosi HRT.

Share This Article