Jandroković: Policija i mediji kažu jedno, Brkić drugo; Treba odstraniti taj tumor iz društva

Uoči Predsjedništva HDZ-a Gordan Jandroković se ispred središnjice stranke osvrnuo se na aferu SMS.

Upitan da komentira potez predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, koja je od SOA-e zatražila izvješće o aferi SMS, Gordan Jandroković kazao je da to nije samo pitanje tajnih službi.

“To je pitanje DORH-a, policije, PNUSKOK-a, svih institucija koje se time bave. Mislim da je vrijeme da konačno dobijemo jasnu sliku što se zaista događalo, koji su to ljudi koji su bili, ako se to zaista događalo, povezani s takvim radnjama i nakon toga očekujem da će nadležna državna tijela provesti sve postupke kako bi se taj tumor skinuo s hrvatskog društva.”

Na pitanje hoće li o tome razgovarati na Predsjedništvu stranke, kazao je da HDZ poštuje trodiobu vlasti.

“Ne bi bilo primjereno da mi sad ovdje nekome sudimo, niti da ulazimo u istrage. To ne bi bilo demokratski i kršilo bi proceduru. Ono što mi, kao politika, možemo, je tražiti od nadležnih službi da profesionalno i pošteno rade svoj posao.

“Ako je netko prisluškivao ili htio prisluškivati ministra policije, ako postoje dolazi da se to događalo – država se s time mora obračunati. Važno je da se utvrdi što je bilo i da se počinitelji tih djela kazne.
Upitan hoće li na predsjedništvu pitati Milijana Brkića da kaže sve što zna, novinarima je odgovorio da ne miješaju politiku i rad državnih tijela, piše N1.

“Politička stranka tu nema instrumente da utvrđuje što se točno dogodilo. Time se trebaju baviti nadležne državne službe. Naš zadatak je stvoriti takvu društvenu atmosferu u kojoj će oni nepristrano i profesionalno to odraditi.”

Dodao je i da je potpuno sporedno u kakvim je on odnosima s Milijanom Brkićem.
“On meni može reći da ima ili nema veze s time, ali istinu o tome utvrdit će nadležne službe. Dakle, ne želim nikome suditi temeljem tekstova koje sam pročitao u medijima. Ne želim nikome pokloniti svoje povjerenje ako postoje indicije da se događalo nešto drugo. Mi smo o tome razgovarali i kolega Brkić je rekao svoje stavove – dakle, on negira bilo kakvu povezanost s tim štose događalo. Policija i mediji kažu nešto drugo. Ne mogu ja ovdje suditi što je istina od oka i procjenjivati tko je u pravu, a tko nije.”

Brkić: Evidentno da se uključila stara struktura UDBA-e

Facebook Komentari