Brkić: Evidentno da se uključila stara struktura UDBA-e

Potpredsjednik Sabora i drugi čovjek HDZ-a Milijan Brkić ne izlazi iz fokusa javnosti zbog optužbi koje se gomilaju na njegov račun. Posljednje uz što se vezuje njegovo ime, a popis stvari je podugačak, je da je prisluškivao ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, prepričava N1 medijske napise.

“Evo mene dobri ljudi”, pozdravio je Brkić novinare na ulasku u zgradu HDZ-a.

“Već sam rekao i ne želim se ponavljati. Jako je zanimljivo kako su navodno mailovi i SMS-ovi koji su navodno pronađeni kod Varge svi lažni kad su u pitanju druge osobe, a samo kad je moje ime i prezime u pitanju, onda je sve istina”, rekao je Brkić na novinarsko pitanje o tome da se njegovo ime provlači kroz brojne afere prisluškivanja.

“Što se tiče zadnjih napisa, zanimljivo je da sam protekli vikend proglašen malim Rankovićem. Koliko znam, on je bio suradnik onog zločinca Tita i pao je jer je prisluškivao Tita i Jovanku. Sad se mene stavlja u kontekst da sam prisluškivao ministra MUP-a, predsjednika Vlade, ne samo tko je Jovanka u toj priči. Evidentno je da se u tu operaciju uključila stara struktura UDBA-e. To je njihov obrazac. Naravno, stari pas koristi trikove koje je naučio”, rekao je Brkić, ali nije htio otkriti imena ljudi koji pripadaju tim strukturama i koji mu podmeću, prenosi N1.

Nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a pred novinare je izašao premijer Andrej Plenković.

Komentirao je nove momente oko “afere SMS”.

– Nema nikakvih osjećaja iznenađenja i zatečenosti. Izvršna vlast je jedno, policija i DORH su drugo. Oni moraju učinkovito raditi svoj posao. Priča se mora rasvijetlili do kraja. Ne kanim više reći jer da znam što je u istragama, to bi bilo jako loše za naše institucije.

Na novinarski upit je li razgovarao s Brkićem, Plenković kaže da su još u rujnu razgovarali “kada se pojavila ta situacija”.

– Sve što smo si trebali reći u tom trenutku smo si rekli, nemam posebne potrebe da otvaram takvu vrstu razgovora. Kada se sve nadležne institucije, koje se trebaju baviti ovakvim pitanjima do kraja angažiraju i očituju, onda ćemo znati o čemu se radi.

Komentirao je Brkićevu opasku da je UDBA zaslužna za to što mu se podmeće.

– Ja ne poznajem to…Kreativan odgovor, ne moj, prenosi HRT.

Facebook Komentari