Najnovije

Tolušić: Ja mislim da trebam upisati neto kvadraturu u kojoj živim

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić sinoć je od Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa zatražio mišljenje treba li prijaviti u imovinsku karticu sve objekte koji se nalaze na katastarskoj čestici na kojoj mu se nalazi i kuća.

Doznajemo kako se potpredsjednik Vlade Tomislav Tolušić jučer u Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa raspitivao treba li u imovinsku karticu prijaviti i, kako kaže, pomoćne objekte i garaže. U večernjim satima Povjerenstvu je poslao i službeni upit.

Ispred Vlade okupljenim novinarima jutros je rekao kako misli da je napravio sve po pravilu i propisu. “To je jedna kuća, možete doći vidjeti. Ja mislim da trebam napisati neto kvadraturu u kojoj živim. Uredno sam prijavio sve što smo napravili, u projektu piše što je glavna kuća, a što pomoćni objekt”, rekao je ministar.

Na upit novinara što radi u tom pomoćnom objektu odgovorio je da roštilja, prenosi N1.

Tvrdi da ne postoji 300 kvadrata, a novinarima je rekao da pitaju građevince da im objasne razliku između bruto i neto kvadrature.

Podsjetimo, ministar Tolušić je u karticu upisao kako njegova kuća u Virovitici ima 165 kvadrata, no u prijepisu posjedovnog lista kojeg izdaje Državna geodetska uprava stoji kako je veličine 330 metara četvornih, otkrio je Telegram.

Na istom zemljištu nalazi se još jedna kuća od 121 četvorni metar, koju Tolušić uopće nije prijavio.

Tvrdi kako se radi o pomoćnom objektu kojeg se ne treba prijaviti. No Telegram pak piše kako taj objekt ima staklena vrata i ugrađenu klimu, te se očito radi o kući u kojoj se može živjeti.

Telegram u svojoj reportaži problematizira i tvrtku koja je gradila kuću. Riječ je, pišu, o tvrtci koja je, dok je Tolušić bio župan, dobila poslove izgradnje društvenog doma, ambulante…

Kaže da nije problem tvrtka s kojom je radio. “Jedino mi je normalno da kada radim kuću u Virovitici da je radi građevinska tvrtka s područja Virovitice.”

Facebook Komentari