Policija upala u obiteljsku kuću Franje Varge u Belišću, objavili i zašto – odavao podatke iz istrage

Ad

Policija je jutros upala u obiteljsku kuću Franje Varge u Belišću gdje vrši pretragu, neslužbeno je potvrđeno za N1..

Njegov odvjetnik Mario Poljak kaže za N1 kako je policija došla jutros te da je razlog pretrage “povreda tajnosti postupka”. Poljak dodaje da uopće ne razumije kako je to moguće.

Franjo Varga, podsjetimo, odlučio je progovoriti o lažnim SMS-ovima te je prošloga tjedna zatražio sastanak u Državnom odvjetništvu.

“Zatražili smo, moj odvjetnik i ja, sastanak u Državnom odvjetništvu, kako bih im rekao tko mi je dao SMS-ove za koje me se tereti. Razgovarali smo o tome s tužiteljem Svenom Miškovićem, pristao je i rekao kako će nas nazvati i javiti kada da dođemo na razgovor, bit će to idući tjedan. Reći ću sve nakon tog ispitivanja – ustvrdio je prošloga tjedna Franjo Varga.

Da će do sastanka doći, potvrdio je u ponedjeljak i glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić.

Danas je tjednik Nacional objavio da je, da je prije nešto više od godinu dana Blaž Curić, kum Milijana Brkića, potpredsjednika Sabora i zamjenika predsjednika HDZ-a, zatražio od Franje Varge, ključnog protagonista afere SMS, da nadzire elektronsku poštu ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.

O slučaju se oglasila i policija.

Sumnja se da je 37-godišnjak tijekom ožujka i travnja ove godine drugim osobama neovlašteno ustupio podatke iz istraživanja koje se protiv njega i drugih osumnjičenika provodi, objavili su.

“Policijski službenici Ravnateljstva policije, temeljem naloga nadležnog Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu, provode kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom starim 37 godina zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Odavanje službene tajne“ iz članka 300. Kaznenog zakona i „Povreda tajnosti postupka“ iz članka 307. Kaznenog zakona.

Sumnja se da je 37-godišnjak tijekom ožujka i travnja ove godine drugim osobama neovlašteno ustupio podatke iz istraživanja koje se protiv njega i drugih osumnjičenika provodi, a koje istraživanje je Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku proglasilo tajnim.

Navedeni 37-godišnjak nazočio je tijekom jutra pretrazi obiteljske kuće u Belišću koju po nalogu nadležnog suda u Osijeku pretražuju policijski službenici.

Po završetku kriminalističkog istraživanja o rezultatima provedenih radnji bit će obaviješteno nadležno Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu”, objavili su.

Franjo Varga je iz svoje kuće prepraćen u PNUSKOK u Osijeku gdje je ispitan u svojstvu osumnjičenika, nakon pet sati je pušten kući.

Facebook Komentari