Ostojić objašnjava da MUP laže, broj ilegalnih migranata vraćenih iz Slovenije u Hrvatsku dvostruko veći od onog što prikazuje

Kandidat SDP-a na izborima za Europski parlament Ranko Ostojić ustvrdio je u ponedjeljak da je broj ilegalnih migranata vraćenih iz Slovenije u Hrvatsku dvostruko veći od onog što prikazuje Ministarstvo unutarnjih poslova.

Ostojić je u Dubrovniku na druženju s građanima rekao da “netko priča o nepropusnoj hrvatskoj granici koja se čuva kako treba, ali brojke ne odgovaraju istini”.

“Imamo stotine incidenata, ljudi lutaju šumama, stradavaju, utapaju se u rijekama. Pa samo je Hrvatska vojska, koja ne čuva niti je njezin posao čuvati hrvatsku granicu, uhvatila više od tisuću migranata. Ne hvataju ih oko naselja na granici, već u Rijeci i Čabru, stotinama kilometara dalje. Osobno štitim ljudska prava i uvijek sam bio za to da pokažemo humanost, ali inzistiram na sustavnoj zajedničkoj politici Europske unije kojom se taj problem jedino može riješiti“, istaknuo je Ostojić.

Hrvatska, dodao je, ne može biti žrtva takve migrantske politike, ilegalni migranti koji dolaze iz schengenske zone u Grčkoj ili iz Bugarske i Rumunjske moraju biti vraćeni natrag upravo u te države ako su to države prvog prihvata.

“Kad napravimo reformu sustava azila i dogovorimo zajedničku politiku, onda možemo govoriti o drukčijem načinu raspodjele”, smatra Ostojić.

Podsjetio je kako su pripreme za ulazak u schengenski režim napravljene dvije godine od trenutka pristupanja i da je osobno predao zahtjev za pristup.

“Vlada Zorana Milanovića je sve pripremila. Opremili smo graničnu policiju i 6200 graničnih policajaca, kupljeni su helikopteri i plovila, sagrađeni tranzitni centri i uspostavljeni radarski sustavi. Žao mi je što vrijeme nije iskorišteno i što nismo prošli tehničku evaluaciju. Treba pitati vladajuće zašto to nije provedeno”, poručio je Ostojić te ponovio da SDP “želi ravnopravnu Hrvatsku u Europskoj uniji”.

“Ne smijemo EU gledati samo kao kravu muzaru, odakle uzimamo novac za projekte, već moramo biti ravnopravni u plaćama i mirovinama, ali i ljudskim pravima koja su u Hrvatskoj u ovom trenutku ugrožena. Ne možemo plaćati pet puta veći porez u turizmu od konkurencije niti imati mirovine i plaće od kojih se ne može dostojno živjeti“, rekao je Ostojić, koji vjeruje da će SDP iznenaditi dobrim rezultatom na europskim izborima i očekuje najmanje tri osvojena mandata, prenosi besplatno Hina.

Načelnik izgubio živce zbog migrantskih provala: Napišite pismo, dopis, mail, npr; ministru policije Božinoviću, premijeru Plenkoviću, predsjednici KGK, Vladi RH; Nikada im Gorski kotar nije bio niti u primisli niti znaju gdje je, a pogotovo sad kad se dijele EU fotelje

Facebook Komentari