HDZ-ov saborski zastupnik automobilom na zebri udario djevojčicu, evo što se dogodilo

Bilo me strah, malo me boljelo, ali odmah sam se podigla, uzbuđeno je za 24sata ispričala djevojčica (11) na koju je u ponedjeljak na pješačkom prijelazu u Ulici Ivana Rendića u Krapini autom naletio saborski zastupnik HDZ-a Žarko Tušek.

– Svaki dan jedna učiteljica krapinske osnovne škole nakon nastave otprati djecu do autobusne postaje, čeka s njima autobus i vrati se – kaže ravnateljica Osnovne škole u koju ide djevojčica za 24sata.

– U ponedjeljak ih je pustila sat vremena ranije, a djevojčica je čekala mlađeg brata da završi s nastavom – rekla je ravnateljica.

Obitelj djevojčice kaže da je njihova kći otišla po pecivo s prijateljicom.

– U trenutku dok se vraćala preko zebre, učinilo joj se da je čovjek u automobilu mahnuo da prođe. Ona je krenula, a on ju je udario u bok te je pala na koljena i ruke – kaže majka za 24sata.

– Došao sam do djevojčice i podigao je. Ona je otišla na drugu stranu ceste, a ja sam pozvao policiju. Došla je i Hitna pomoć, koja ju je odvezla u bolnicu u Zaboku na pregled. Dao sam izjavu policiji, obavio alkotestiranje i napuhao 0 promila. Sjeo sam u auto i otišao u bolnicu. S majkom djevojčice bio sam dok su liječnici pregledavali njezinu kćer. Nakon pregleda djevojčica je otpuštena iz bolnice. Hvala Bogu, djevojčica je dobro, i to je najvažnije – kazao je Tušek.

Mediji prenose izjavu Tušeka da je nakon nesreće nazvao je načelnika policijske postaje Krapina i obavijestio ga o nesreći.

– O nesreći sam obavijestio policijsku postaju Krapina, postaju u svom gradu, da pošalju patrolu – rekao je Tušek za 24sata.

Nedavno je prometnu nesreću imala njegova stranačka kolegica i ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac. Nakon što je autom također udarila djevojčicu, ispostavilo se da joj u trenutku nesreće vozačka nije vrijedila čak tri godine.

– To je sve u redu. Imam važeću vozačku dozvolu. Vrijedi do 2022. – rekao je Tušek. Policija je priopćila da je stao na pješačkom. Djevojčica je stajala na nogostupu. Tušek je krenuo, a ona je iskoračila na pješački. Lakše je ozlijeđena.

Policija je kasnije priopćila da da se zaustavio ispred obilježenoga pješačkog prijelaza kako bi propustio dijete koje je stajalo na nogostupu. Međutim, vozač je potom krenuo vozilom unaprijed, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu i ne vodeći pritom računa o smjeru kretanja djeteta, koje je u tom trenutku stupilo na kolnik i prelazilo preko pješačkog prijelaza. Tom prilikom vozač je vozilom udario u dijete, a policija je podnijela prekršajnu prijavu protiv njega.

Anonimni HDZ-ovac

Žarko Tušek rođen je 1981. u Zaboku. Završio je Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju u Zagrebu (SSS). Predsjednik je krapinsko-zagorskog HDZ-a, saborski zastupnik šef je saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva

Facebook Komentari