Grmoja: Potpuno je neprimjereno da se Vladinim spotom plaši građane

Saborski zastupnik i politički tajnik Mosta Nikola Grmoja održao je konferenciju za medije u Hrvatskom saboru kako bi prokomentirao aktualnosti u radu Vlade i njenog predsjednika Andreja Plenkovića.

Grmoja se na samom početku konferencije osvrnuo na projekt izgradnje pruge Križevci-Koprivnica-državna granica koji je sufinanciran sredstvima iz EU fondova, a koji je opet odgođen zbog žalbe koju je Državna komisija za kontrolu javne nabave zaprimila. “Devet puta su mijenjani uvjeti natječaja. Ono što bih ja volio poslati kao pitanje premijeru jest koliko pravomoćnih građevinskih dozvola imaju od ukupno 18 koliko ih trebaju imati za provedbu ovog projekta?”

Upitan o saborskoj raspravi o Zakonu o financiranju izborne promidžbe, rekao je kako je Most bio jedina politička opcija koja se aktivno uključila u raspravu na tu temu, točnije njihov saborski zastupnik Robert Podolnjak. “Potpuno je neprimjereno da se u jednom vladinom spotu plaši građane. Most se tome oštro protivi…

Mi smo nudili određene amandmane koji bi to poboljšali, no nije bilo sluha. Vlada koristi javni novac kako bi se svrstala na jednu stranu, a trebala bi biti neutralna”, rekao je Grmoja.

“Vlada ima sve moguće kanale da pošalje svoju stranu priče, imaju najbolje termine da pošalju svoje poruke. Mislim da je Vlada tu u jednom povlaštenom položaju i da ne bi trebalo trošiti javni novac da se šalju njihove poruke”, dodaje.

Komentirao je i aktualne referendumske inicijative i istaknuo kako vlast nikada nije sklona referendumskom izjašnjavanju te da je u Hrvatskoj nemoguće prikupiti potpise ukoliko netko ne stoji iza određene inicijative. “Kad god se išlo protiv establišmenta, nemoguće je skupiti potpise. HDZ i SDP nisu skloni referendumskom izjašnjavanju građana, a mi u Mostu podupiremo takav način izjašnjavanja”, kazao je Grmoja.

Osvrnuo se i na aktualne projekte Vlade i rekao kako bi volio da se projekti koje Vlada obećava realiziraju, no da su svi projekti koje će Vlada danas obećati u Splitu biti isti oni koje je obećavao Ivo Sanader. Ovo nije kampanja za EU izbore, ovo je kampanja za komunalne probleme, a ovim lokalnim projektima Vlada nastoji potaknuti ljude da im daju povjerenje na izborima”, zaključuje Grmoja, prenosi N1.

Facebook Komentari