Zastupnica ogorčena na KBC Split: Pogledajte se u ogledalo i zapitajte jeste li normalni!? Sram vas bilo!

Ivana Ninčević-Lesandrić, saborska zastupnica (MOST) koja je javno progovorila o svojem slučaju kiretaže, reagirala je na žalbu KBC-a Split na odluku Upravnog suda prema kojoj bolnica nije imala pravo objaviti njezine medicinske podatke.

U splitskom KBC-u, naime, tvrde da su prikazani kao ustanova koja kasapi ljude te da im je povrijeđen ugled, a Ninčević-Lesandrić ogorčena je takvim stavom nakon svega što je prošla. Ne samo ona, već i brojne druge žene koje su o tome progovorile nakon njenog javnog istupa.

Status zastupnice prenosimo u cijelosti:

“Nije li ovo tek vrhunac priče!?

PAZITE SAD OVO oni (vrh KBCa Split koje plaćaju porezni obveznici ) smatraju da je njima povridjen ugled! Ugled! I to ukazivanjem na problem koji očito postoji godinama i treba ga riješit! Znaci više znači nečiji ugled nego nečiji zivot???? Jel ja to dobro čitam???? Jednoj bolnici vise znači njen ugled nego život pacijenta koji je ovakvom traumom obilježen za života, i to ne jedan nego ko zna o kolikom broju žena pričamo?? Nije im palo na pamet da zadovoljan pacijent znači i bolji ugled!?
A to koliko je netko uništen i iskasapljen proživljenom boli i traumom eto to ćete baš vi odlučit umisto pacijenta! Kako se ja nosim s tim svaki dan, kako ja proživljavam tu traumu, kako se ja noću budim, s kojom mukom idem na preglede, kolike posljedice imam i kako one utječu na moj život, molim vas recite mi temeljem čega ste vi to zaključili? Da niste možda u medjuvremenu prošli isti bolni zahvat kao i ja?
Kako se druge žene nose s tim, znate li?

Znate li da se mnoge još uvijek nisu odlučile na trudnoću zbog toga, znate li da su nekima uništeni i brakovi, znate li? Znate li da su neke žene trajno emocionalno uništene?

Ah, da, ne znate!

Kako ćete znat kad se niste udostojili ni pitati. Niste se udostojili niti pružiti nam stručnu pomoć nakon samog zahvata, ma i bilo kakav razgovor bi pomogao u takvim trenutcima. Ma sram vas moze biti na ovakvim izjavama. Sram! SRAM! Ako uopće znate što je to!?

A to što smatrate da ste izmedju ostalog imali pravo bez mog dopuštenja iznosit detalje tipa širine grlića moje maternice ciloj javnosti, ma dajte molim vas stanite sekund, pogledajte se u ogledalo i zapitajte sami sebe “jeste li normalni”!?”

Nadam se da je ovo prvi i zadnji put da se nešto ovako uopće dogodilo u našoj državi, i da će se svi gradjani/pacijenti osjećati sigurno da im se nikada neće dogoditi ovakav slučaj”, poručila je Ivana Ninčević-Leasndrić.

Podsjetimo, Upravni sud odbio je tužbu KBC-a Split protiv Agencije za zaštitu osobnih podataka koja je utvrdila da je splitska bolnica povrijedila pravo na zaštitu osobnih podataka u slučaju MOST-ove saborske zastupnice Ivane Ninčević-Lesandrić.

Ravnatelj KBC-a Julije Meštrović ustvrdio je da je Ninčević-Lesandrić istupom u Saboru dovela u pitanje povjerenje građana u bolnicu.

“Tvrditi da se žene u bolnici kasape i uništavaju prelazi i dosta široke i rastezljive političke obzire. Iznoseći neistinite tvrdnje, dovela je u pitanje funkcioniranje zdravstvenog sustava u RH jer je kod građana stvorila sumnju i nepovjerenje u profesionalnost i stručnost KBC-a Split pa je javni interes prevladao u odnosu na interese podnositeljice zahtjeva te je naša dužnost bila javnosti objasniti da se kod njega mogu liječiti i da neće biti iskasapljeni i uništeni”, naveo je u tužbi Meštrović, prenose vijesti.hr.

Facebook Komentari