VIDEO Rijeka potopila Istru, druga rekordna pobjeda HNL-a

Nogometaši Rijeke su unutar samo dvadesetak dana ostvarili dvije identične rekordne pobjede ove sezone u Hrvatski Telekom Prvoj ligi. Sezona još nije završila, takvi se statistički podaci mogu promijeniti, no pobjede Rijeke protiv Inter-Zaprešića (7:0) na Rujevici i u Puli kod Istre 1961 (također 7:0) rekordne su ove sezone u prvoligaškom okruženju, piše HNTV.

I ne samo to, ova posljednja pobjeda u Puli označila je i najuvjerljiviju pobjedu Rijeke u gostima u povijesti hrvatskih prvenstava, kao što je to bio i najteži domaći poraz Puljana u povijesti u prvoligaškom okruženju.

Iako ima utakmicu više, treba naglasiti da je u sezoni u kojoj je Dinamo dominirao i vrlo rano osigurao naslov prvaka, Rijeka ipak najefikasnija momčad (67 golova). Prvak Dinamo je na 62 pogotka, a razlog tome su i spomenute dvije super uvjerljive 7:0 pobjede riječkih nogometaša.

Treća najuvjerljivija pobjeda sezone je ona Osijeka protiv zaprešićkog Intera (6:0), dok je prvak Dinamo četvrti na toj ljestvici. Dinamo je jedini, uz Rijeku, ove sezone zabio nekome sedam golova, ali je u tom slavlju (7:2 protiv Rudeša) i primio dva gola.

Najveća pobjeda Hajduka u ligaškoj sezoni je ona protiv Rijeke (4:0), dok je istih 4:0 maksimum koliko je pobjeđivala Lokomotiva (dva puta, protiv Rudeša i Inter-Zaprešića).

Zanimljivo je navesti da najgoru obranu u Ligi imaju Zaprešićani, iako su, primjerice, osvojili čak 17 bodova više od posljednjeg Rudeša (28-11). Rudeš je primio 73 gola, a Inter-Zaprešić čak 75.

Najuvjerljivije pobjede ove sezone u HT Prvoj ligi:

+7, Rijeka – Inter-Zaprešić 7:0

+7, Istra 1961 – Rijeka 0:7

+6, Osijek – Inter-Zaprešić 6:0

+5, Dinamo – Rudeš 7:2

+4, Rijeka – Rudeš 5:1

+4, Hajduk – Rijeka 4:0, Istra 1961 – Dinamo 0:4, Rudeš – Lokomotiva 0:4, Rijeka – Inter-Zaprešić 4:0, Lokomotiva – Inter-Zaprešić 4:0

Rezultati by SofaScore

Facebook Komentari