Šešeljevci četnikuju u Hrtkovcima: Tko god kaže da je počinjen genocid u Srebrenici treba biti kažnjen doživotnom robijom

Ad

Deseti kongres Srpske radikalne stranke, na kojem je Vojislav Šešelj ponovo izabran za predsjednika, održan je u Šešeljevoj kući u Hrtkovcima, mjestu u kojem je prije 26 godina, prema pravomoćnoj presudi u Haagu, počinio ratni zločin tjeranjem lokalnih Hrvata na iseljavanje, prenosi RTS.

Kongres je održan u šatoru pored Šešeljeve kuće, a počeo je intoniranjem srpske i ruske himne.

Prije početka, mogle su se čuti pjesme “Ko to kaže, ko to laže Srbija je mala”, “Sprem’te se, sprem’te”, o lideru radikala, a nazočno je bilo 449 delegata.

Skup se održao usprkos tome što su LDP i Demokratski savez Hrvata u Vojvodini zatražili od državnih organa zabranu održavanja Kongresa SRS-a u Hrtkovcima. Prošle godine, miting radikala u Hrtkovcima je zabranio MUP.

Šešelj se na kongresu osvrnuo na zahtjeve za zabranu održavanja Kongresa, rekavši da on u tom mjestu nije počinio zločin i da će o dokazati.

“Nijedan Hrvat nije deportiran”, rekao je Šešelj i ponovio da nije počinio nijedno kazneno djelo, navodeći da su Hrtkovci mjesto “radikalske slave, poštenja i istinoljubivosti”.

Šešelj je rekao da su radikali bili blokirani u medijima i da ta blokada i dalje traje, a da je uspio probiti je na TV Pink i Hepi televiziji.

“Nadam se da ću se izboriti da i moji suradnici dobiju takvu šansu”, rekao je Sešelj.

Šešelj je naveo da se osjeća da “nisu uzalud Amerikanci i Britanci izdvojili silne milijune da preokrenu javno mnijenje u Srbiji, da potisnu ruski utjecaj i narodu omile NATO, koji nam je ubijao djecu prije 20 godina”.

“Radikali ne mogu s izdajnicima”

Rekao da su radikali protiv vlasti SNS i da kritiziraju tamo gdje oni to zaslužuju, a da ne mogu biti protiv kada vlast povlači ispravne poteze oslanjajući se na Rusiju i Kinu.

Napomenuo je i da radikali ne mogu s izdajnicima, prozapadnim strankama.

“Smatramo da treba natjerati vlast da uđe u razgovor s opozicijom ali u parlamentu. Mi smo spremni za taj dijalog i smatramo da se mora voditi rasprava o poslovniku i izbornim uvjetima”, rekao je Šešelj.

Šešelj je rekao i da su spremni za dijalog s opozicijom ali u parlamentu.

Najavio je da će radikali u Skupštini podržati izmjene kaznenog zakona koje podrazumijevaju doživotnu kaznu za ubojice djece i trudnica, ali da će tražiti novu odredbu koja bi se odnosila na to da tko god kaže da je počinjen genocid u Srebrenici bude kažnjen doživotnom robijom, prenosi RTS.

“Nismo zataškavali zločin, ali ne damo da se preuveličava i da se baca ljaga na srpski narod”, rekao je Šešelj.

Dodao je da se SRS zalaže za što dublje odnose s Kinom i Rusijom.

Facebook Komentari